Lielākā daļa cilvēku bez pārtikas var izdzīvot vismaz dažas nedēļas, varbūt pat ilgāk. Tomēr, ja vēlies zaudēt svaru, badošanās nav ieteicama – līdz ar svara zaudēšanu pastāv nopietns risks sabojāt veselību vai pat nomirt. Anguss Barbjēri pasaulei lika aizdomāties, cik ilgi cilvēks var izdzīvot bez pārtikas. 27 gadus vecais skots 382 dienas neēda neko.

"Business Insider" raksta, ka informācijas par Angusa bada kūri nav visai daudz – visdetalizētākais materiāls ir 1973. gadā publicēts pētījums žurnālā "Postgraduate Medical Journal", kuru sagatavoja viņa ārsti, aprakstot vīrieša pieredzi.

Saskaņā ar pētījumā ietverto informāciju, Anguss 1965. gadā ieradās Dandī Karaliskajā slimnīcā, lūdzot palīdzību svara zaudēšanā. Ārsti norāda, ka tobrīd Anguss bija "ļoti aptaukojies" un svēra 456 mārciņas (206 kilogramus).

Mediķi viņam sagatavoja īsu striktas diētas programmu, domājot, ka ar tās palīdzību viņš zaudēs svaru, lai gan viņi negaidīja, ka vīrietis pie tās cītīgi pieturēsies.

Tomēr Anguss bija apņēmības pilns sasniegt savu "ideālo svaru" – 180 mārciņas (81 kilogramu). Tāpēc viņš turpināja badoties.