Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Raimonds Pauls kritizē mūziķus: Dziedāt neviens vairs nemāk, visi tikai repo

Raimonds Pauls
Raimonds Pauls Foto: Ekrānšāviņš no raidījuma "Šefu gaidījāt?"

Komponists Raimonds Pauls ir pazīstams ar savu tiešumu un reizēm arī kritiskajiem izteikumiem par citiem skatuves māksliniekiem. Tā arī 28. aprīļa raidījumā "Šefu gaidījāt?" Maestro izmantoja iespēju izteikt viedokli par notiekošo Latvijas mūzikas jomā.

Raidījumā šefpavārs Lauris Aleksejevs ciemos pie komponista Raimonda Tigula gatavoja kartupeļu klimpas sviestā un līdakas kotletītes ar mārrutku mērci. Raidījumā piedalījās arī Raimonds Pauls, ar kuru pilnu interviju portālam "apollo.lv" varat lasīt šeit.

Raimonds Tiguls ir latviešu komponists, mūziķis un producents, dzimis 1972. gada 5. decembrī Talsos. Viņš ir pazīstams ar savu ambient un elektronisko mūziku, kā arī ar dažādiem projektiem, piemēram, "Moonlight Sound Design" un "De Angelis". Tiguls ir arī organizējis koncertus Tiguļkalnā, kur viņš katru gadu aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus.

Starp viesiem bez Raimonda Paula raidījumā piedalījās arī žurnālists Arnis Krauze. Kartupeļu klimpas sviestā un pienā, neraugoties uz ēdiena vienkāršību, maestro tīri labi gāja pie sirds. Par iepazīšanos ar Raimondu Tigulu Pauls stāsta: "Es par viņu dzirdēju, ka viņš nodarbojas ar mūziku. Padomāju, re kur atkal viens nelaimīgs cilvēks," – piebilstot, ka, viņaprāt, Tiguls esot profesionāls mūziķis ar labiem panākumiem un retu melodiskuma talantu.

"Kaut mums vairāk būtu tādi inteliģenti cilvēki, nevis tie, kā viņus tur šodien sauc, par repistiem. Tāds jocīgs tas nosaukums viņiem, vairs dziedāt neviens nemāk, visi repo," savas domas atklāj Raimonds Pauls.

Kā otrais ēdiens tika pasniegtas Laura Aleksejeva gatavotās līdakas kotletītes, kam klāt piemalts "nedaudz speķītis un baltmaize". Ēdiens tika servēts ar dārzeņiem un sēnēm, mārrutku saldā krējuma mērcē.

"Tā kotlete bija garšīga. Kotleti jau pašu par sevi ir jāmāk uztaisīt," maltīti atzinīgi novērtēja Raimonds Pauls. Savukārt par Raimonda Tigula mūzikas festivālu, kas 7. jūnijā notiks Tiguļkalnā pie Talsiem, maestro ar humoru paziņoja: "Viņš jau ir lielīpašnieks, kulaks un budzis. Galvenais, lai laiks būtu labs."

Desertā pasniegtais Raimonda Tigula pašgatavotais saldējums saņēma Raimonda Paula kritiku, ka esot pārāk maza porcija: "Viņš nepārcentās ar kvantumu, nebija tā, ka var pārēsties."

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu