Latvijas vīriešu futbola izlase šī gada garumā aizvadīja aizvadīja 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēles. Latvieši ar trim punktiem grupā ierindojās pēdējā vietā, bet kvalifikācijas cikla laikā tika piedzīvoti divi patiesi smagi zaudējumi.

Latijas izlase kvalifikācijas turnīru iesāka ar zaudējumiem Ziemeļmaķedoniju, Poliju un Izraēlu. Taču kvalifikācijas cikla ceturtajā spēlē pienāca komandas pirmais smagais zaudējums.

Latvieši 10. jūnijā Daugavas stadionā ar 0:5 (0:4) kapitulēja Slovēnijai, ciešot smagāko zaudējumu pēdējo gadu laikā. Savus pirmos vārtus slovēņi guva pirmā puslaika 24. minūtē, bet, pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāta tablo rādīja jau ļoti nepatīkamu ainu - 0:4.

Pēc spēles sašutumu nespēja slēpt komandas galvenais treneris, slovēnis Slaviša Stojanovičs "Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties. Šeit Latvijā līdzjutēji ir laipni, viņi cer un atbalsta komandu. Aplaudē pat par iespēju - sitienu pa vārtiem. Vēlos atvainoties faniem un jauniem spēlētājiem, kuri skatās uz izlasi un joprojām cer uz uzvaru, bet mēs nespējam viņus iedvesmot."

Foto: EČ kvalifikācija futbolā: Latvija - Slovēnija 

Bet kvalifikācijas turnīra smagākais zaudējums Latvijas futbola izlasei vēl tikai bija priekšā. 

Sestajā septembrī Latvijas izlase viesojās pie spēcīgās Austrijas valstsvienības. Tajā dienā Zalcburgā tika piedzīvota smaga sagrāve - latvieši kapitulēja ar rezultātu 0:6 (0:2).

Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, viss tika zaudēts jau pirmajā puslaikā, bet noslēdzošajās 45 minūtēs mājinieki latviešu vārtu tīklā atstāja vēl divas bumbas.

Izlases galvenais treneris pēc šāda fiasko atsaucās uz izlases atjaunināšanas procesu: "Jāsaprot, ka mēģinām atjaunot sastāvu, iekļaut komandā jaunu paaudzi, un reizēm var nākties tādēļ ciest. Tas ir normāli. Ar to rēķināmies. Mēs nevaram par šo visu būt lepni, taču cenšamies visu lēnām mainīt, iesaistīt jaunos spēlētājus."

Kalifikācijas turnīrā tik smagus zaudējumus vairs nenācās piedzīvot, bet turnīra pirmos vārtus latviešu futbolistiem izdevās gūt mačā pret Izraēlu, kad līdz kvalifikācijas cikla beigām bija atlikuši vairs tikai divi dueļi.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē, kas Rīgā tika aizvadīta pret Austrijas valstsvienību, latviešu futbolistiem fanus izdevās iepriecināt ar uzvaru.

Līdz ar to, Latvijas futbola izlasei 2019. gadu izdevās noslēgt uz pozitīvas nots. Kas attiecas uz notikušo pārējā kvalifikācijas turnīrā - to visu labāk atstāt 2019. gadā.