Šī gada 1. jūnijā boksa pasauli pārsteidza mekskāņu izcelsmes ASV bokseris Endijs Ruizs, kurš sensacionāli nokautēja sporta superzvaigzni, britu Entoniju Džošua.

Ruiss slavenajā "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā svinēja uzvaru septītajā raundā ar tehnisko nokautu.

Ruiss kļuva par pirmo Meksikas bokseri, kurš kļuvis par pasaules čempionu smagsvaros. Meksikānis savā rīcībā ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

"Ļoti smagi strādājām. Centos visiem pierādīt, ka viņi kļūdās. Visi šaubu māktie domāja, ka es zaudēšu jau pirmajos raundos," pēc cīņas pauda Ruiss.

Ruiss, kuram ir 29 gadi, aizstāja iepriekš plānoto Džošua pretinieku Džerelu Milleru no ASV, kuram tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes.

Turpretim Džošua piedzīvotais zaudējums bija pirmais viņa karjerā. Daudzi boksa eksperti atzina, ka britu cīkstonis nav bijis gatavs "mirklim" - brits bieži vien izskatījies nobijies un apjucis.

Vien trīs dienas pēc sensacionālā boksa mača jau tika paziņots revanša cīņas iespējamais laiks

Video: Ruisa un Džošua pirmās cīņas spilgtākie momenti

Tiesa, britu bokserim gada nogalē izdevās revanšēties par piedzīvoto zaudējumu vasarā. Džošua un Ruisa atkārtotajā duelī tika aizvadīti visi 12 raundi, pēc kuriem tiesneši pārliecinošu uzvaru piešķīra britu bokserim.

Lai gan Džošua pārliecinoši izdevās revanšēties par piedzīvoto zaudējumu, tas tik un tā bija viņa, līdz šim, vienīgais. Līdz ar to, nav šaubu, ka bokseris to vēlēsies aizmirst un atstāt 2019. gadā.