Kārtējo pārsteigumu sagādājis uzņēmuma "Tesla" vadītājs Īlons Masks - 22. novembrī tika demonstrēts jaunākais "Tesla" elektroauto, pikaps "Tesla Cybertruck". Neilgi pēc tam Masks bija redzams, ar jauno auto pārvietojoties pa Losandželosas ielām.

Automašīnas korpuss veidots no nerūsējošā tērauda sakausējuma, kas izmantots arī "SpaceX" kosmisko raķešu izgatavošanā, sacīja Masks. Demonstrācijā auto durvis tika dauzītas ar veseri, kā arī Masks norādīja uz vietu, kur tās apstādinājušas 9mm kalibra pistoles lodi.

Taču izrādās, ka mašīnas durvju logi nav ne tuvu tik izturīgi. Kad vienā no tiem ar spēku tika mesta metāla bumba, stiklam tika izdarīti pamatīgi bojājumi.

"Neizgāja cauri," Masks no situācijas izkļuva ar humoru.

Vien dažas nedēļas pēc "Tesla" jaunākā elektroauto prezentācijas, uzņēmuma vadītājs Īlons Masks pamanīts braucam ar futūristisko pikapu "Cybertruck" pa Losandželosas ielām, vēsta portāls "The Verge".

Autoražotāji nereti uz ceļiem izmēģina jauno spēkratu prototipus testēšanas nolūkos. Tas savukārt ir gards kumoss veselai fotogrāfu grupai, kas cenšas uzzināt, kas jauns drīzumā parādīsies tirgū.

Tomēr iespaidīgo "Cybertruck" paslēpt būtu grūti. Turklāt Masks necentās izvairīties no uzmanības - viņš ar vairākiem pasažieriem devās pavakariņot uz elitāru Losandželosas rajonu un ļāva aktierim Edvardam Nortonam apskatīt automašīnu.

"Cybertruck" prototipam vēl pagaidām trūkst vairāku detaļu, kas būs nepieciešamas, lai tas varētu piedalīties satiksmē, piemēram, spogulis vadītāja pusē, vējstikla slotiņas, kā arī labākas priekšējās un bremžu gaismas. "Cybertruck" šobrīd aprīkots ar ražotāja numurzīmēm, kas ļauj tam pārvietoties pa ielām testēšanas nolūkos.

Kaut gan sākotnēji izskatījās, ka, atstājot restorānu, Masks pārbraucis krustojumu pie sarkanās gaismas, izrādījās, ka tā nav patiesība. Tiesa, izbraucot no stāvvietas, viņš nogriezās pa kreisi, kaut gan ceļazīme ļauj veikt tikai pagriezienu pa labi.

Gaidāms, ka "Cybertruck" pie pircējiem nonāks 2021. gada nogalē un viena dzinēja versijas sākumcena būs 39 900 dolāru, savukārt divu dzinēju - 49 900 dolāru.. Bāzes versijā ar vienu uzlādi varēs nobraukt 400 kilometru.