Tiesas priekšā piektdien, 8. novembrī, stājies vienā no baisākajām pēdējās desmitgades slepkavībām Igaunijā apsūdzētais Igors Līva. Viņš apsūdzēts dzīvesbiedres slepkavībā un viņas līķa apgānīšanā.

Slepkava pusmēnesi dzēris šņabis blakus daļēji sadalītam nogalinātās ķermenim, vēstīja portāls "Postimees". 

2019. gada pirmajās nedēļās Igaunijā prokuratūrai nācies šķetināt vienu no baisākajām pēdējās desmitgades slepkavības lietām. 

Pirmajā 2019. gada nedēļā tika atmaskota šausmīgākais slepkavības stāsts pēdējo desmit gadu laikā. Aina, kas atklājās vienā no dzīvokļiem Tallinā, kur Ziemassvētku brīvdienās tika atrasts 1969. gadā dzimušas sievietes ķermenis ar nogrieztu galvu, šokēja pat pieredzējušos policistus. Likumsargu ierašanās laikā nogalinātās sievietes istabas biedrs nākamajā telpā dzēra degvīnu.

Notikuma vietā redzētais pēc prokurores Katrīnas Pjartlasas vērtējuma ir viens no briesmīgākajiem redzētajiem skatiem pēdējo 10 līdz 20 gadu laikā.

"Tas, protams, ir kas neredzēts! Sākumā pie dzīvokļa mūs sagaidīja briesmīga smaka, pēc tam suns, kas dzīvoja dzīvoklī kopš sievietes nogalināšanas."

Sievietes līķis atradās uz virtuves grīdas. Galva tika nogriezta ar nazi, bet pēc tam ķermenis tika uzšķērsts. Policija ziņo, ka viss sievietes ķermenis bija sagraizīts ar nazi.

Pēc ārsta vērtējuma nāve iestājusies brīdī, kad nazis tika iedurts sirdī, bet galva tika nogriezta jau pēc nonāvēšanas.

Dzīvoklī slepkava paskaidroja, ka nogalinājis sievu greizsirdības dēļ. 

Līķi atrada 9. janvārī sievietes meitas draugs, kurš ar atslēdznieka palīdzību iekļuva dzīvoklī un izsauca policiju. Sievietes meita vairākas dienas pirms slepkavības atklāšanas bija nākusi pie mātes uz dzīvokli, bet neviens durvis neatvēra.

1976. gadā dzimušo Igoru Līvu aizturēja 11. janvārī. Slepkava notikušo nožēloja un atzina savu vainu. Viņš uzsvēra, ka neatceras to, ka būtu nodarījis sievietei tik briesmīgus miesas bojājumus, jo bijis alkohola reibumā.

Šaušalīgajā dzīvoklī atradies arī novārdzināts suns, kuru izmeklētāji atraduši tikai nākamajā dienā. Dzīvnieks bija ļoti sliktā stāvoklī, vairākas nedēļas netika barots un padzirdīts.

Ienākšana tiesas zālē Līvam policijas pavadībā bija pilnīgi neemocionāla. Viņš neizrādīja ne mazāko nožēlu.

Pēc žurnālista lūguma komentēt savu rīcību, Līva vienaldzīgi atbildēja: "Viņš nogalināja savu dzīves partneri." "Kāpēc?" "Greizsirdība." "Vai jūs atzīstat seci par vainīgu?" "Jā."

Cietušās puses interesēs tiesas sēde tika daļēji slēgta.