31. jūlijā Īrijas Centrālajā krimināltiesā noslēdzās prāva pret Latvijas pilsoni Ingu Ozoliņu par sava dzīvesbiedra nogalināšanu. Saskaņā ar tiesas spriedumu sievietei cietumā būs jāizcieš četrus gadus ilgs sods, vēstīja portāls "Baltic-Ireland".

48 gadus vecā latviete Inga Ozoliņa tika apsūdzēta viņas partnera Audriusa Pukas slepkavībā pirms vairāk kā diviem gadiem. Vīrietis nomiris no durtas brūces krūtīs. Pagājušajā mēnesī zvērināto tiesa atzina, ka apsūdzētā nav vainīga slepkavībā, bet ir vainojama nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma, ziņo vietējie mediji.

Lietas izskatīšanas laikā tika atklāts, ka Ozoliņas partneris bija agresīvs un vardarbīgs, sieviete vairākkārt bija vērsusies pie likumsargiem un Pukas vairākkārt izdots netuvošanās orderis.

Arī pāra kaimiņš iepriekš apliecināja, ka viņi reti kad dzīvojuši mierīgi.

Pēc kārtējās skaļās nakts, kad dzīvoklī skanējuši sievietes sāpju kliedzieni, kaimiņš neizturēja un pārvācās uz citu istabu, bet tāpat bijuši dzirdami skaļie strīdi. Marks piebilda, ka vairumā gadījumu vīrietis bija tas, kurš konfliktēja un kliedza uz sievieti.

Kā pierādījums tam, ka Ingas Ozoliņas dzīvesbiedrs tiešām nodarīja miesas bojājumus, tiesai tika iesniegtas fotogrāfijas. Tajās uz sievietes ķermeņa redzamas koduma zīmes un citi ievainojumi.

Arī naktī, kad notika slepkavība kaimiņu pamodinājuši skaļie vīrieša kliedzieni. Sievietes balss neesot bijusi dzirdama. Kad viss noklusis, nākamais troksnis bija policijas sirēnas.