Par 14 gadus vecas meitenes seksuālu izmantošanu un slepkavību Īrijas tiesa novembra sākumā vienam vainīgajam piespriedusi mūža ieslodzījumu, bet otram - 15 gadu cietumsodu, vēstīja britu mediji.

Upures radinieki pēc tiesas sacījuši, ka "uzvarējis taisnīgums". Tiesa, meitenes tēvs Patriks Krīgels piebilda, ka "mūžība nebūtu gana ilgs" laiks, ko slepkavas varētu pavadīt cietumā.

18. jūnijā zvērināto tiesā tika nolemts, ka zēni ir vainīgi 14 gadus vecās Anas Krīgelas seksuālā izmantošanā un slepkavībā, tādējādi kļūstot par jaunākajiem notiesātajiem slepkavām Īrijas vēsturē.

Abi zēni, kuri nozieguma pastrādāšanas brīdī bija 13 gadus veci, savu vainu noliedza. Vecuma dēļ viņiem tikusi piešķirta anonimitāte.

Viens no zēniem Krīgelu izvilināja no viņas mājām, sakot, ka otrs zēns viņu gribot satikt tuvējā parkā. Tiek uzskatīts, ka meitene bija mirusi 45 minūtes pēc iziešanas no mājām. Viņas mirstīgās atliekas tika atrastas trīs dienas vēlāk.

Meitene tika atrasta pamestā lauku mājā. Viņa bija izģērbta un ar neskaitāmiem ievainojumiem uz galvas un kakla.

Tiesu medicīnas ekspertīzē tika identificēti vairāk nekā 50 ievainojumiem, nāves cēlonis bija sitieni ar trulu priekšmetu.

Upura vecāki pastāstīja, ka meitene skolā tikusi apcelta. Viņas māte kļuvusi satraukta, kolīdz uzzinājusi, ka meita kaut kur aizgājusi ar vienu no zēniem. Sieviete arī norādīja, ka meita bijusi viņu "spēks".

Abiem notiesātajiem šobrīd ir 15 gadi. Uz mūžu notiesātajam jaunietim būs iespēja pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu pēc 12 gadiem, bet otram - pēc astoņiem gadiem