23. oktobrī piekabē refrižeratorā industriālā parkā Eseksā, uz austrumiem no Londonas tika atrasti 31 vīrieša un astoņu sieviešu līķi. Noskaidrots, ka mirušie bijuši nelegālie imigranti no Vjetnamas, un saistībā ar viņu nāvi, tiesas priekšā jāstājas vairākiem cilvēkiem.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka mirušie ir Ķīnas valstspiederīgie, taču vairākas vjetnamiešu ģimenes paudušas bažas, ka viņu tuvinieki varētu būt starp mirušajiem.

Policija Lielbritānijā apsūdzējusi 25 gadus veco kravas automašīnas šoferi Morisu Robinsonu slepkavībā, naudas atmazgāšanā un sazvērestībā ar mērķi atbalstīt nelegālo imigrāciju. Viņš atzina vainu sazvērestībā ar mērķi atbalstīt nelegālo imigrāciju.

Īrijā saistībā ar notikušo aizturēts viens cilvēks - 22 gadus vecais Īmons Herisons, kuram draud izdošana Lielbritānijai apsūdzībās par līdzdalību cilvēku kontrabandā. Vēl trīs cilvēki ir aizturēti saistībā ar šo lietu, bet atbrīvoti pret drošības naudu. 

Vjetnamā saistībā ar šo lietu aizturēti 11 cilvēki.

Prokuratūra Lielbritānijā izvirzījusi apsūdzības 23 gadus vecam vīrietim no Ziemeļīrijas saistībā ar 39 Vjetnamas pilsoņu nāvi refrižeratora kravas automašīnā Anglijas dienvidaustrumos. 

Eseksas policija novembra otrajā paziņoja, ka Kristoferam Kenedijam izvirzītas apsūdzības par sazvērestību cilvēku kontrabandas organizēšanā un sazvērestību Lielbritānijas imigrācijas likumu pārkāpšanā. 

Lielbritānijā šādi incidenti notiek reti. Kopš 2014. gada ANO piefiksē migrantu nāves gadījumus, pārceļojot no vienas valsts uz citu. Lielbritānijā līdz šim reģistrēti četri šādi nāves gadījumi - pa vienam 2014. un 2015. un gadā un divi 2016. gadā.