Satraukumu par Vācijas kancleres Angelas Merkeles veselību 2019. gada jūnijā un jūlijā radīja vairākas epizodes, kurās politiķe bija redzama nekontrolēti trīcēdama vai palika sēžot himnas laikā. Merkele un ārsti sacīja, ka ar viņas veselību, tomēr sabiedrības interese par to tik ātri nepazuda.

Pirmais gadījums novērts tad, kad Berlīnes svelmē sagaidot Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, viņai piemetās krampjiem līdzīgi simptomi.

Video, kurā redzama Zelenska oficiālā sagaidīšanas ceremonija, labi pamanāms, ka Merkele burtiski trīc, stāvot svelmē valstu himnu atskaņošanas laikā.

Kā ziņo meteorologi, Berlīnē todien valdīja 30 grādu karstums.

Pati Merkele vēlāk preses konferencē apgalvoja, ka cietusi no dehidrācijas.

"Esmu izdzērusi vismaz trīs glāzes ūdens un jūtos labi," teica Vācijas kanclere.

Savukārt Ukrainas prezidents piebildis, ka nepieciešamības gadījumā būtu palīdzējis kanclerei.

"Es biju turpat blakus, tādējādi viņa bija drošībā," apgalvoja Zelenskis.

Tomēr līdzīgas epizodes novērotas arī pēc tam - 27. jūnijā un 10. jūlijā. Merkele 10. jūlijā atkārtoti apliecināja, ka ar viņas veselību viss kārtībā. 

Neilgi pēc tam - 11. un 16. jūlijā - kanclere palika sēžam himnas laikā, kas atkal radīja spekulācijas par viņās veselību. 

Kopš jūlija Merkele vairs nav redzēta trīcam, kas varētu liecināt, ka pie vainas patiešām bijis vainojams karstums, dehidrācija vai kāds cits īslaicīgs cēlonis.