Savvaļas dzīvnieku pasaules smieklīgo pusi ik gadu parāda "The Comedy Wildlife Photography Awards" konkurss, kurā tiek apbalvotas aizvadītā gada smieklīgākās savvaļas dzīvnieku fotogrāfijas.

2019. gadā uzvarētāja titulu ieguva fotogrāfes Sāras Skineres kadrs, kam viņa devusi nosaukumu "Grāb dzīvi aiz...!"

Fotogrāfija uzņemta Botsvānā. "Manu sirdi silda tas, ka šī fotogrāfija pasaulē vairos smieklus un prieku," norāda Skinere. "Ceru un aicinu ikvienu iesaistīties visu savvaļas sugu saglabāšanā, lai tās paliek nākamajām paaudzēm."

Fotogrāfi no 68 valstīm konkursam šogad iesniedza 4000 fotogrāfijas. Konkursa rīkotāji atlasīja 40 finālistus un vēlāk - galveno uzvarētāju, kā arī labākos attēlus vairākās apakškategorijās.

Partnera "Affinity Photo" lietotāju simpātiju balvu saņēma Harija Vokera šarmantais ūdra attēls, kam dots nosaukums "Vai, dieniņ!"

Citās kategorijās uzvarēja Vlado Pirsas fotogrāfija "Ģimenes strīds" ar krāsainiem putniem Horvātijā, kā arī Īleinas Krūeres "Viss sākās ar mīlestību" - četros attēlos parādīts vāveru mīlasstāsts no aplidošanas līdz laulībām Dienvidāfrikā.

"The Comedy Wildlife Photography Awards" aizsāka profesionālie fotogrāfi un kaismīgie dabas aizstāvji Pols Džoinsons-Hikss un Toms Sallams. Tas popularizē ne vien aizvadītā gada smieklīgākos savvaļas fotogrāfu noķertos kadrus, bet nepieciešamību aizsargāt sugu daudzveidību. 

Konkursa rīkotāji aicina saudzēt dabu ar vairākiem vienkāršiem, ikdienā īstenojamiem soļiem - iepērkoties apdomīgi, mājās taupot ūdeni un kļūstot par "dabas vēstnesi" sociālajos tīklos.

Foto: Gada smieklīgākās dzīvnieku pasaules fotogrāfijas