Fanu atbalsts sportā allaž ir bijusi neatņemama tā sastāvdaļa. Līdzjutēji mēdz būt dažādi. Lielākā daļa skatītāju uz spēlēm nāk, lai atbalstītu savu komandu un noskatītos spēli, citi sporta pasākumus apmeklē ar agresīviem nodomiem. Taču daļa fanu spēles apmeklē lai labi pavadītu laiku un savu reizi pakaitinātu arī pretinieku spēlētājus.

Daudzi sporta fani patiešām atbilst teicienam "Nebija mājās, kad dalīja kaunu", jo viņi uz spēli ir atnākuši izklaidēties un to arī neslēpj. Bieži vien, mēģinot kaitināt pretinieku spēlētājus, vai vienkārši pievēršot sev uzmanību, sanāk piedzīvot neveiklus mirkļus.

Smieklīgas dejas, pretinieku kaitināšana un citas fanu izdarības. Daži no šiem kurioziem ir teju 20 gadus veci, bet tie ir bijuši tik labi, ka uz tiem ir vērts atskatīties arī 2019. gadā.

Pirms Brendena Šanahana kaitināšanas labāk izskūt paduses

2002. gada Stenlija Kausa izcīņas finālā tikās Karolīnas "Hurricanes" un Detroitas "Red Wings" hokejisti. Komentētāji bija ievērojuši, ka kāda vietējā fane ir iegādājusies vietu pie noraidīto spēlētāju soliņa.

Kādā no spēles epizodēm Sergejs Federovs nonāca uz noraidīto spēlētāju soliņa un fane ķērās pie darba, bet reakciju no krievu hokejista neizdevās saņemt.

Citā epizodē nogrēkojās leģendārais uzbrucējs Brendens Šanahans, kurš, atrazdamies uz noraidīto spēlētāju soliņa, fanei atbildi parādā nepalika, norādot, ka pirms šāda apģērba izvēles vajadzētu izskūt paduses.

Video: Brendens Šanahans izsmej pretinieku fani

"Ļumīgais puika" gadu gaitā

Ne reti sporta fani spēļu laikā atkailinās, lai atrādītu dažādus uzrakstus, kas atbalsta komandu, vai noniecina pretiniekus. Kāds Minesotas "Timberwolves" fans tika "pieķerts" to darām veselās divās spēlēs. 

Šo atgadījumu amizantu padara fakts, ka abas spēles, kurās "Ļumīgais puika" atkailinājās, lai pievērstu komandas līdera Kevina Gārneta (KG) uzmanību, bija ar 15 gadu atšķirību.

Ja pirmajā atgadījumā fans uz spēli vēl bija ieradies viens pats, tad otrajā reizē, līdz jau bija abas vīrieša atvases, kas mudināja tēti, par godu tam, ka Gārnets ir atgriezies, uzdejot vēl vienu reizi...

Video: Minesotas "Ļumīgā puikas" deja ar 15 gadu intervālu

Supertētis paspēj visu

Ir zinātniski pierādīts, ka vīriešiem spēja darīt vairākas lietas vienlaicīgi ir mazāk attīstīta kā sievietēm, bet šis beisbola spēles apmeklētājs pierādīja, ka ir izņēmums.

Kādā Amerikas spēcīgākās beisbola līgas (MLB) spēlē starp Toronto "Blue Jays" un Filadelfijas "Phillies" vietējais līdzjutējs nodemonstrēja savas ķērāja spējas.

Vienā no epizodēm bumbiņa tika raidīta tribīnēs un to ar vienu roku pamanījās noķert kāds vīrietis. Kungam brīva bija tikai viena roka, jo ar otrā tika turēta atvase.

Video: Vīrietis beisbola bumbiņu noķer, turēdams rokās meitu

Bon Jovi un "Celtics" fans priecē ar entuziasma pilnu deju

Ir cilvēki, kas prot dejot, kamēr citiem tas nepadodas. Bet ir arī tādi personāži, kam ir absolūti vienalga par savām spējām, jo viņi vienkārši grib demonstrēt savas kustības.

Kādā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlē Bostonas "Celtics" fani tika aicināti demonstrēt savas deju kustības pie Bon Jovi dziesmas "Livin' On A Prayer". 

Kamera nonāca līdz kādam ļoti entuziastiskam fanam vārdā Džeremijs Frajs, kurš kameras dejā atdeva sevi visu un iesaistīja vairākus citus "Celtics" līdzjutējus.

Video: Džeremija Fraja deja pie "Livin' On A Prayer"

Vankūveras "Zaļo vīru" neparastās izdarības

Ir gadījumi, kad līdzjutēji sev uzmanību pievērš ar neierastu uzmanību. Citreiz fanus ievēro viņu neparasto tērpu dēļ. Vankūveras "Zaļie vīri" atpazīstamību ieguva šo abu iemeslu dēļ.

Līdzīgi kā fane "Hurricanes" - "Red Wings" sērijā, arī šie kungi allaž iegādājās biļetes netālu no pretinieku noraidīto spēlētāju soliņa, lai tur nonākušos varētu visdažādākajos veidos kaitināt un izsist no ritma.

"Zaļie vīri" Vankūvera publiku priecēja no 2009.-2010. gada sezonas, līdz 2015. gadam, kad amizantie kungi paziņoja par savas "karjeras" noslēgšanu.

Video: Vankūveras "Zaļo vīru" neparasto izdarību apkopojums

Beisbola fans noķer bumbiņu pavisam neierastā veidā

Beisbolā bieži gadās situācijas, kad bumbiņa tiek raidīta tribīnēs un fani savā starpā sacenšas, lai tiktu pie kārotā suvenīra.

Nereti ir gadījumi, kad fani uz spēlēm nāk ar beisbola cimdiem, lai, ja bumbiņa lido viņu virzienā, to izdotos noķert.

Šim fanam nebija nepieciešams cimds. Pietika tikai ar alus glāzi un bumbiņa nonāca šī fana īpašumā.

Video: Fans noķer beisbola bumbiņu, izmantojot alus glāzi

Kad ar treniņiem nepietiek, lai attaisītu ūdens pudeli

Vairumā gadījumu operatoru uzmanību noķer fani, kas vēlas tik nofilmēti, bet nereti kameras atrod amizantus kadrus, kuru autori pavisam noteikti nevēlējās, lai to redz apkārtējie.

Šāda situācija piemeklēja kādu atlētisku puisi Ņujorkas "Mets" beisbola spēlē.

Kāds cits fans bija palūdzis jaunajam vīrietim attaisīt viņa ūdens pudeli, bet šāds uzdevums viņam sagādāja nopietnas problēmas.

Operātorus šis notikums ieinteresēja tik ļoti, ka spēlē iestājoties vēl vienam ātram pārtraukumam, viņi turpināja rādīt vīrieša cīņu ar ūdens pudeli.

Video: Atlētisks beisbola fans nespēj attaisīt ūdens pudeli