Gada nogalē, 2. decembrī, Rīgas pašvaldības darbinieki novērošanas kamerās pamanīja divus acīmredzami iereibušus vīriešus, kuri nozaga tūju, kas stāvējusi pie kādas viesnīcas Vecrīgā.

Abi kungi pēkšņi paķēra egli un to sāka skriešus nest prom. Kvartālu tālāk viņi koku nometa ielas vidū. Vīrieši esot apstājušies pie blakus esošās ēkas. Viens no viņiem sācis klauvēties pie logiem. Tikmēr otrs mēģinājis izraut tūju no blakus esošās dobes. 

Kad tas neizdevās, vīrietis no puķu podiem izrāva vairākus augus un uzmeta tos gaisā. Tāpat abi mēģināja nolauzt arī turpat novietoto dekoratīvo laternu.

Informācija par notiekošo nodota tuvākajai Rīgas pašvaldības policijas ekipāžai, kuri, sekojot videonovērošanas centra darbinieku norādēm, abus vīriešus atrada vienā no vecpilsētas viesnīcām. 

Pārrunu laikā atklājās, ka pārkāpēji ir Vācijas pilsoņi. Tūristi sākotnēji nolieguši, ka veikuši videocentra piefiksētās darbības. Tomēr, kad kārtības sargi viņiem uzrādījuši videomateriālus no notikuma vietām, abi izdarītajā atzinušies. 

Ņemot vērā, ka vīrieši uzvedušies mierīgi, viņi aicināti doties uz operatīvo transportlīdzekli. Tur, uzsākot aizpildīt administratīvā pārkāpuma protokolus par sīko huligānismu, abi iesēdināti aizmugurējā pasažieru pusē.

Īsi pirms protokoli tika nodoti pārkāpējiem, viņi pēkšņi atvēra pasažieru durvis.

Viens no viņiem smejoties sāka skriet apkārt operatīvajam transportlīdzeklim, savukārt otrs metās bēgt.

Neparastais bēgšanas mēģinājums bijis īss – pēc brīža abi vīrieši tika notverti un atvesti atpakaļ. 

Viens no vīriešiem aizturēšanas laikā sācis vicināties ar rokām, iesitot pa likumsargam piestiprināto ķermeņa kameru. Video ierīce sitiena laikā tika sabojāta.

Aizdomās, ka viens no tūristiem varētu būt lietojis ne vien alkoholu, bet arī narkotikas, kā arī saistībā ar materiāliem zaudējumiem un bēgšanas mēģinājumu – abi vīrieši, pēc administratīvo pārkāpumu protokolu izsniegšanas, nu jau iesēdināti pagaidu aizturēšanas nodarījumā un nogādāti tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Katram no viņiem uz vietas piemērots arī administratīvais sods – 200 eiro apmērā.

Noskaties video!