Lapsa, jenots, vāvere un pat aligators... 2019. gadā pasauli pāršalca daudzi stāsti par netipiskiem mājdzīvniekiem. 

Skatuves māksliniecei Arianai Grandei var būt pats populārākais "Instagram" profils un pašmāju influenceri droši var sekot viņas pēdās, bet vai mums ir jāseko tikai cilvēkiem? 

Iepazīstieties, pūkainie influenceri - lapsa Kadiķis, jenots Ķirbītis un vāvere Džila.

Lapsa Kadiķis

(apmēram 2 800 000 sekotāji "Instagram")

Sekotājiem ir iespēja iztēloties, kā tas varētu būt - mājdzīvnieks lapsa! Kadiķa saimniekiem ir veselas divas - mazāko brāli sauc Vīģe. Abas Ziemeļamerikas sarkanās lapsas dzimušas kažokādu dzīvnieku fermā, kas nozīmē, ka tās nav radušas dzīvot patstāvīgi savvaļā, tā vietā viņas mitinās pie saviem glābējiem. Kadiķim ir pat sava grāmata - "Vispriecīgākā lapsa".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I was yours before I knew and you have always been mine too” -Lang Leav

A post shared by J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) on  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elmwood ?? is ?? goofy ?? • As the weeks go by he’s finally developing more of a personality and he is an absolute clown! He loves to aggravate the older foxes and when they get mad he just gets more excited and annoying. He’s constantly throwing his body around and flopping over in random places. He sneaks around just to pop out and grab you unexpectedly and his favorite thing to do is grab every toy in the house and mad dash to hide it under the bed. • Juniper and Fig were both playful as babies, but not like this guy. I’m hoping he keeps up this goofy persona. It would be nice to have someone a little less serious in the house (I’m looking at you Juniper) #elmwoodfox

A post shared by J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B l e s s U

A post shared by J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mirror mirror on the wall, who’s the cutest fox of all?

A post shared by J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) on

Jenots Ķirbītis

(apmēram 1 400 000 sekotāji "Instagram")

Savvaļas dzīvnieki nav mājdzīvnieki. Bet, kad vienu mēnesi vecais jenots Ķirbītis nokrita no koka 2014. gadā, viņa pašreizējā ģimene paņēma dzīvnieku mājās pabarot līdz atveseļosies. Atveseļošanās beidzās ar to, ka viņš turpina dzīvot savrupmājā Bahamu salās un ir labākais draugs diviem glābšanas suņiem. Ķirbīša "Instagram" tiek dokumentēti piedzīvojumi mājās - rotaļas ar suņiem un ēdienu degustācijas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt to when Pumps was forced to eat a salad. Her face says it all. ???

A post shared by Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt to when this photo gave us squad goal envy. ?❤️?

A post shared by Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) on

Vāvere Džila

(vairāk nekā 600 000 sekotāji "Instagram")

Vēl viens izglābtais dzīvnieciņš. Džilu nepameta vētras "Īzaks" varā Luiziānā 2012. gadā. Sešus gadus vecā Džila esot veģetāriete un mākslas vingrošanas eksperte. No saimniekiem viņa nebaidās un pat izrāda mīļumu. Džilas vienīgās bailes ir no putekļusūcēja - gluži kā kaķiem!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?Of course on Squirrel Appreciation Day Jill would also be named Employee of the Month.? . Jill is a devoted employee who really knows how to boost morale. Her favorite times of the day are second breakfast, lunch, snack time, and nap time. Can be seen calling the shots from her cat tree, working intently wrapped up in her baby blanket in my lap, or securely snuggled around my neck in a scarf for client calls. She’s been known to work some weekends, but never a Friday. . She’s really nailed this whole Work/Life balance thing. ? . #squirrelappreciationday . Check out how she’s been appreciated all day long in the Stories highlight (? Appreciate). . #petsquirrel #squirrel #squirrels #squirrellove #squirrellife #squirrelsofig #squirrelsofinstagram #easterngreysquirrel #easterngraysquirrel #ilovesquirrels #petsofinstagram #jillthesquirrel #thisgirlisasquirrel

A post shared by Jill The Squirrel (@this_girl_is_a_squirrel) on

Mājas mīlulis - aligators 

Savukārt Pensilvānijā, ASV, kāds vīrietis, nevēloties lietot zāles pret depresiju, izvēlējies sev kādu neparastu emocionālā atbalsta dzīvnieku.

Aligators vārdā Vallijs ir 65 gadus vecā Džoija Henneja emocionālā atbalsta dzīvnieks. Džoijs saka, ka Vallijam ļoti patīk apskāvieni, un viņš mēģina ielīst klēpī, par spīti tam, ka aligatora garums jau sasniedzis pusotru metru.

Vīrietis stāsta, ka šo izvēli atbalstījis arī viņa ārsts: "Kad Vallijs sāka dzīvot pie manis, es jutos labāk."

"Tā kā negribēju lietot zāles pret depresiju, ārsts ieteica mēģināt Valliju izmantot kā terapijas dzīvnieku."

Vīrietis Valliju atrada ārpus pilsētas, kad aligators bija vien 14 mēnešus vecs. Tad viņš bija maziņš, bet tagad turpina augt - Hennejs norāda, ka aligators varētu sasniegt par piecu metru garumu.

Vallijs ēd vistu spārniņus, un mājās dzīvo baseinā kopā ar vēl vienu aligatoru Skrapiju.

Šogad aligators svinēs četru gadu jubileju. Džoijs stāsta, ka viņš ir kā liels rotaļu lācītis. Reptilim patīk nolikt galvu uz saimnieka pleca un apskauties.

Vallijs arī nekad nevienam nav iekodis, un pat baidoties no kaķiem, saka Džoijs.

Hennejs Valliju regulāri ved uz dažādiem pasākumiem un senioru centriem: "Viņš ir gluži kā sunītis. Viņš grib mīlestību."