Pirmdienas, 9. septembra, vakarā sociālajos tīklos Latvijas iedzīvotāji dalījās ar attēliem un video no dažādām Latvijas vietām, kur debesīs novērots kāds objekts, kas atgādinājis sarkanu bumbu ar liesmojošu asti. 

Daži sociālā tīkla "Twitter" lietotāji izteica minējumu, ka fiksētais objekts, iespējams, ir bolīds.

Astronoms Ilgonis Vilks savā "Twitter" profilā rakstīja: "Šā vakara spožais zaļais bolīds redzēts Latvijas austrumu daļā. Rīga, Vecāķi, Salaspils, Ogre, Turkalne, Līvāni, Madona, droši vien vēl daudz kur citur. @ervins saka, ka ap 20.58. Vai pēc kāda laika bija skaņa? Paliekoša dūmu aste?"

Kāds tvitera lietotājs vēstīja, ka brīdī, kad pamanījis noslēpumaino objektu, atradies Pļaviņās klajā laukā. "Pirmo reizi mūžā ko tādu redzēju. Kā nāca no viena horizonta tā līdz otrai malai. Sadalīšanās ilga ap 10 sekundēm. Skaņas nebija. Bet tik tuvu, ka likas varētu ar roku aizsniegt!"

Observatorija "StarSpace" savā "Twitter" profilā vēstīja, ka krītošais objekts bijis "izteikti zaļš bolīds".

"Jācer uz vairākiem video no dažādiem rakursiem, tad var izskaitļot trajektoriju. Protams, es nelolotu lielas cerības uz reāliem meteorītiem, bet nu varbūt kāds krikums arī virsmu sasniedza. Bet nu notikums pats par sevi jau ir vērtība," vēstīja "StarSpace" pārstāvji.