Bezgala romantiski vai pilnīgs absurds? Kāds vīrietis no Ķīnas bērēs apprecēja savas līgavas līķi, lai pierādītu savu mīlestību pret viņu pēc tam, kad sieviete zaudēja cīņu ar krūts vēzi.

Sērojošais līgavainis, 35 gadus vecais Sju Šinans, cerēja, ka ar kāzu ceremoniju piepildīs savas mirušās mīļotās sapni – viņai kļūt par līgavu.

Kad Sju bērēs nolasīja zvērestu savai mūžībā aizgājušajai mīļotajai Jangai Liu, sieviete bija ietērpta baltā kāzu kleitā un 169 rožu pušķu ieskauta. Ceremonija notika sestdienas rītā bēru salonā Ķīnas austrumos.

Ceremonijā piedalījās pāra ģimenes un draugi. Sju un Janga bija kopā jau 12 gadus.

“Sieva, lūdzu neuztraucies! Visa mana atlikusī dzīve paies sāpēs, bet es nepadošos,” savā runā bilda Sju.

Janga nomira 14. oktobrī 34 gadu vecumā pēc piecarpus gadus ilgas cīņas ar krūts vēzi. Kā vēsta Ķīnas mediji, Sju un Janga bija universitātes kursabiedri.

Vīrietis pēc Jangas nāves viņas interneta iepirkumu katalogā pamanīja, ka mīļotā pirms došanās uz slimnīcu ir izvēlējusies kāzu kleitu.

“Es apsolīju viņai nopirkt visskaistāko kāzu kleitu,” medijiem skaidroja Sju, kurš dienu pēc viņas nāves devās uz kāzu organizēšanas aģentūru.

“Lai arī šodienas kāzas ir novēlotas, tas ir Jangas sapņu piepildījums. Viss, ko es varu darīt, ir piepildīt viņas sapni par kāzu kleitas uzvilkšanu, jo tas ir arī mans sapņu piepildījums,” runas noslēgumā teica vīrietis, pēc tam izplūstot asarās.

Pāra stāsts ir aizkustinājis miljoniem cilvēkus visā pasaulē.