Skolēnu korus aicina pieteikties Dziesmu un deju svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas, 22. oktobra, līdz 9. novembrim Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu kori un jauniešu kori tiek aicināti pieteikties XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkiem.

5.–9. klašu un zēnu kori aicināti piedalīties Renāra Kaupera un Ingas Cipes skaņdarba «Par mezgliem» un «Mana dziesma» atskaņošanā. Šie skaņdarbi sevi jau pārliecinoši pieteica IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas ceremonijā 11. novembra krastmalā.

Jauniešu un vidusskolu jauktie kori aicināti kopā ar Latvijas sieviešu un vīru koriem piedalīties Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes cikla «Dziedot dzimu, dziedot augu» atskaņojumā atklāšanas koncerta noslēgumā, kā arī citu koncerta programmas skaņdarbu atskaņošanā.

Ņemot vērā ierobežoto dziedātāju skaitu Dziesmu svētku estrādē, no 2007. gada 22. oktobra līdz 9. novembrim korus lūdz pieteikties XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku atklāšanas koncertam pie Valsts jaunatnes iniciatīvu centra vecākās referentes mūzikas jautājumos Ritas Platperes (tālrunis 67204644).

Nošu materiāli un sīkāka informācija par koru dalību svētku norisē un sagatavošanā tiks izsūtīta kolektīvu vadītājiem pēc pieteikumu apkopošanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu