Biatlonistei Juškānei 85.vieta PK otrā posma sprinta sacensībās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne piektdien ierindojās 85.vietā Austrijā notiekošās jaunās Pasaules kausa izcīņas sezonas otrā posma 7,5 kilometru sprinta distances sacensībās.

Juškāne abās šautuvēs kopā pieļāva četras kļūdas, kas 107 biatlonistu pulkā lika finišēt beigu galā un nekvalificēties iedzīšanas distancei.

No 60.vietas, kas ļāva kvalificēties iedzīšanai, Juškāne atpalika gandrīz par minūti.

Par sprinta uzvarētāju tika kronēta šveiciete Elisa Gasparina, kura ar vienu kļūdu šaušanā finišēja pēc 23 minūtēm un 16,9 sekundēm, bet latviete viņai zaudēja trīs minūtes un 1,4 sekundes. Tikmēr otro vietu izcīnīja Veronika Vitkova no Čehijas un krieviete Irina Stariha, kuras atpalika attiecīgi par 1,2 un 2,1 sekundi, bet nepieļāva nevienu kļūdu šaušanā.

Zīmīgi, ka Gasparina un Starhina pirmajā trijniekā kādā no Pasaules kausa posmiem finišē pirmo reizi, bet Vitkovai šis ir tikai otrais gadījums.

Pēdējās deviņās sprinta sacensībās sievietēm par uzvarētājām kļuvušas deviņas dažādas biatlonistes, turklāt līdz šim Šveice ne reizi nebija tikusi pie panākuma kādā no Pasaules kausa posmiem.

Vēlāk sacensības sprinta distancē uzsāks arī kungi. No Latvijas sportistiem uz desmit kilometru distances starta dosies trīs biatlonisti - Andrejs Rastogujevs (67.numurs), Rolands Pužulis (25.numurs) un Toms Praulītis (86.numurs).

Sestdien un svētdien sportisti sacentīsies stafetes un iedzīšanas sacensībās.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā «uzziedēja», sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās.

Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu