Britu policisti devušies brīdinājuma vizītē uz Rumāniju (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Skotlendjards nozīmējis policistu grupu, kura nupat devusies uz Rumāniju, lai uzrunātu tur lauku apvidu iedzīvotājus un censtos viņus atrunāt doties uz Lielbritāniju un pastrādāt noziegumus, ziņo ārvalstu mediji.

Lielbritānijas policijas pārstāvji devušies uz Rumāniju, lai uzrunātu tur jaunus vīriešus un aicinātu viņus nedoties uz Apvienoto Karalisti, lai pastrādātu tur noziegumus. Ceļojuma mērķis bija ierobežot imigrantu plūsmu, kuriem Londona un citas Rietumeiropas metropoles ir pievilcīgs mērķis.

Policijas pārstāvji brīdinājuši vietējos iedzīvotājus, ka ierodoties valstī nelegālā darba meklējumos, viņiem draud izmantošana un viņi var kļūt par nozieguma upuriem.

Ir arī pierādījumi tam, ka imigranti, kas Lielbritānijā sākotnēji ierodas darba meklējumos, beigās kļūst par kabatzagļiem, ubagotājiem un reizēm arī veic zādzības veikalos un laupīšanas, nereti iesaistoties organizētās noziedzības grupējumos.

Kāds vīrs telekanāla BBC raidījumam «Panorama» stāstīja, ka no viņa Karpatu kalnu ciemata 400 vīrieši devušies peļņā uz Londonu, cerot iegūt darbu būvniecībā. Lai nopelnītu trīs reizes vairāk, nekā mājās, viņi bija gatavi dzīvot apmetnēs un sliktos apstākļos.

Policijas mērķis bija brīdināt Rumānijas iedzīvotājus par to, lai viņi nedodas uz Liebritāniju, ja paši nespēj sevi nodrošināt.

Pagājušajā nedēļā Skotlendjards publicēja statistiku, ka rumāņi Londonā noziegumus pastrādā septiņas reizes biežāk nekā Lielbritānijas pilsoņi.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu