Drošības policija atklāj apjomīgu ieroču izplatīšanas kanālu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Drošības policija (DP) aizturējusi divus Latvijas pilsoņus, kuru dzīvesvietās atrasti un konfiscēti 40 automātiskie ieroči, munīcija un cits aprīkojums.

Kā informē Drošības policijā, 2011.gadā DP konstatēja vairāku personu organizētu grupu, kas ieveda valstī liela apjoma ieroču partijas, t.sk. automātiskos kaujas ieročus, ko vēlāk realizēja Latvijā un ārvalstīs.

Šā gada 15.augustā tika ierosināts kriminālprocess par nodarījumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 233.panta trešajā daļā (šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas remontēšana, iegādāšanās, glabāšana, nēsāšana, pārvadāšana un realizēšana bez attiecīgas atļaujas, kas izdarīta organizētā grupā).

Šī procesa ietvaros 2012.gada 16.augustā DP par dalību minētajā organizētajā grupā aizturēja divus Latvijas iedzīvotājus. Veicot sankcionētu kratīšanu vienā no šo personu dzīves vietām, tika atrasti un konfiscēti 40 automātiskie ieroči, munīcija un cits aprīkojums.

18.augustā tiesa vienam no aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, bet otram procesa virzītājs – policijas uzraudzību.

DP turpina izmeklēšanas darbības šī kriminālprocesa ietvaros, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus pret aizturētajiem, kā arī citām ar minēto ieroču izplatīšanas kanālu saistītām personām.

Saistībā ar šo organizēto grupu par līdzīgām noziedzīgām darbībām ir uzsākts kriminālprocess un aizturētas personas vēl vienā Eiropas Savienības valstī.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu