Eiropropagandas neveiklie soļi (180)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar nejauši sanāca paklausīties Latvijas Bankas prezidenta skaidrošanos Latvijas sabiedriskajā radioprogrammā saistībā ar plānoto eiro valūtas ieviešanu Latvijā no 2014.gada. Ilgstoši Centrālās Bankas vadībā esošais kungs nomierinošā tonī bezkaislīgi atkārtoja, cik gan labi būs dzīvot, kad latus nomainīs eiro. Jāatzīst, šī kunga izvairīšanās no jautājumiem par iedzīvotāju ieguvumiem nepaslīdzēja garām ne studijā esošajiem žurnālistiem, ne kādam klausītājam, kuram bija izdevies sazvanīt radio tiešraidē.

Neprasme izskaidrot eiro ieviešanas nepieciešamību redzama ikvienā sabiedriskās domas aptaujā, kurās eiro ieviešanu atbalsta vien niecīga daļa Latvijas sabiedrības. Taču tas valdošo eliti, pie kuras nešaubīgi pieskaitāms intervētais kungs, pēc būtības neinteresē, jo «tauta nesaprot, ko pati domā». Zināma pretruna izskan no Centrālās Bankas vadītāja puses, kurš labprātīgi ir gatavs mazināt savas vadītās iestādes kompetenci, deleģējot atbildību Eiropas struktūrām, jo brīvprātīga atteikšanās no iestādes funkcijām (ja nebūs nacionālās valūtas) nav raksturīga nevienam valstiskas struktūras vadītājam.

Pie varas esošās Latvijas valdības vairāku gadu desmitu garumā ir nodarbojušās ar neatkarības faktisku demontāžu. Nacionālā valūta ir saglabājies kā viens no tiem valstiskajiem elementiem, kurš garantē valstisko identitāti, ļauj atbildēt mums pašiem – Latvijas iedzīvotājiem – par savas monetārās un fiskālās politikas attīstību un izaugsmi. Nav noslēpums, ka eiro projektam nav pievienojušās tādas Eiropas Savienības labklājības valstis kā Lielbritānija, Dānija, Zviedrija. Vai tas nozīmē, ka šīs valstis ir cietušas būtiskus zaudējumus neesot eirozonā? Eiropas teritorijā bez eiro attīstību veiksmīgi turpina arī Norvēģija, Šveice. Savukārt vairāku Dienvideiropas valstu esamība eirozonā tās nav glābušas no masu nemieriem, milzīga bezdarba un ekonomiskās recesijas, kura vēl tikai turpinās.

Redzot cik zems ir sabiedrības atbalsts eiro ieviešana, loģiski liekas, ka tautas nobalsošana šī jautājuma sakarā varētu «atvērt acis» šī projekta virzītājiem. Tādēļ nav brīnums par valdošās šķiras pretestību pret iespējamo referendumu. Vienlaikus jāatzīst, ka šādu tautas nobalsošanu par šo jautājumu pat noorganizēt nebūtu īpaši sarežģīti, ja to apvienotu ar nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām.

Laikā, kad tuvojas valsts svētki, valdošās elites pārstāvjiem būtu jāatsauc atmiņā Satversmes 1.pantā noteiktais, ka Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika. Ar atteikšanos no nacionālās valūtas, notiek daļēja atteikšanās no valstiskās neatkarības. Savukārt minētais jau ir saistāms ar prettiesiskām un pretvalstiskām darbībām, jo, kā zināms, par aicinājumiem likvidēt Latvijas valstisko neatkarību draud kriminālatbildība.

Būsim patriotiski! Nacionālās valūtas saglabāšana ir Latvijas nacionālajās interesēs! Skaidrs, ka eiropropaganda turpināsies, turklāt tā vēl tiks finansēta no valsts budžeta. Jāsecina, ka eiro ieviešana ir valdības un Eiropas birokrātu mērķis, kas nav Latvijas iedzīvotāju vairākuma interesēs.

Komentāri (180)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu