Homoseksuālisti var adoptēt partneru bērnus

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā gejiem un lesbietēm ir tiesības adoptēt partneru bērnus, otrdien nosprieda Vācijas augstākā tiesa, ar šo lēmumu atceļot zemākas instances tiesas spriedumu.

Federālā Konstitucionālā tiesa lēma par labu kādai Šveinfurtes iedzīvotājai, kas vēlējās adoptēt savas partneres trīs gadus veco bērnu, turklāt pret šo ieceri nebija iebilduši nedz bērna tēvs, nedz sociālie dienesti.

Zemākas instances tiesa bija norādījusi, ka adopcija būtu pretrunā ar konstitūciju, jo partnera tiesības nostādītu augstāk par bioloģisko vecāku tiesībām.

Tomēr Konstitucionālā tiesa šo argumentu noraidījusi, skaidrojot, ka partneriem, kas uzņemas bērna vecāku lomu, ir tiesības šo statusu padarīt oficiālu.

«Iepriekšējā lēmumā nebija ņemts vērā fakts, ka vecāku lomu nenosaka tikai bioloģiskā saistība, bet tā pamatojas sociālajā ģimenes kopībā, kur bērns tiek aprūpēts,» teikts spriedumā.

2001.gadā Vācijas likumdevēji ļāva gejiem un lesbietēm reģistrēt «dzīves partnerattiecības», kas ir gandrīz līdzvērtīgas laulībai, un adoptēt partneru bioloģiskos bērnus.

Atšķirībā no citām Eiropas valstīm, tādām kā Nīderlande un Spānija, homoseksuāli pāri Vācijā nevar adoptēt bērnus, ar kuriem viņiem nav radniecīgu saišu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu