Latvijas okupācijas pieminēšana Krievijā varēs maksāt līdz pat pieciem gadiem cietumā (713)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieviesis izmaiņas likumā, nosakot līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu par nacisma attaisnošanu vai nepatiesas informācijas izplatīšanu par Padomju Savienības darbībām Otrā pasaules kara laikā, ziņo aģentūra «RIA Novosti».

Līdz pat pieciem gadiem ilgais cietumsods noteikts par «nacisma reabilitāciju», noliedzot tā dēvētajos Nirnbergas procesos konstatētos faktus un pieņemtos spriedumus, kā arī nepatiesas informācijas izplatīšanu par PSRS darbībām Otrā pasaules kara laikā.

«Federālais likums paredz kriminālsodu par to faktu noliegšanu, kurus ar savu spriedumu noteikusi Starptautiskā kara tribunāltiesa, lai sodītu galvenos kara noziedzniekus Eiropas Ass valstīs, kā arī par nepatiesas informācijas izplatīšanu attiecībā uz Padomju Savienības darbībām Otrā pasaules kara laikā,» teikts Kremļa paziņojumā presei.

Tāpat likums paredz līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu par to Krievijas militāro slavas dienu un piemiņas dienu zaimošanu, kas ir saistītas ar Lielo Tēvijas karu, kā Krievijā dēvē Otrā pasaules kara daļu, kurā piedalījās Padomju Savienība.

Likumu parlamenta apakšpalāta Valsts dome pieņēma 23.aprīlī, bet parlamenta augšpalāta Federācijas padome - 29.aprīlī.

Zināms, ka oficiālā Krievija neatzīst Latvijas un Baltijas valstu okupāciju Otrā pasaules kara laikā.

Komentāri (713)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu