Plūdos Ogrē gājusi bojā sieviete; aizvadītā nakts bijusi kritiska (101)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Plūdos Ogrē naktī bojā gājusi aptuveni 90 gadu veca sieviete, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāves Viktorijas Šembeles stāstīto.

Sieviete noslīkusi savās mājās. Iepriekš sirmgalve bija aicināta evakuēties, bet viņa atteikusies.

Aizvadītajā naktī Ogrē ūdens sācis plūst pāri dambim, kas sargā no plūdiem, tādēļ applūdušas jaunas teritorijas un ēkas. VUGD evakuējis 22 cilvēkus.

Šembele stāsta, ka glābējiem aizvadītā nakts bijusi ļoti saspringta – cilvēki no savām mājām evakuēti ar laivu palīdzību, jo ūdens līmenis bijis tik augsts, ka pašu spēkiem vairs nebija iespējams izglābties. Desmit cilvēki atteikušies no evakuācijas, evakuēti arī trīs mājdzīvnieki.

Iedzīvotāji Latvijas Radio stāsta, ka iepriekšējās naktis nav gulējuši nemaz. «Kā var gulēt, ja naktī jebkurā brīdī blakus var būt ūdens,» saka kāda sieviete.

Vietējie stāsta, ka plūdi ir briesmīgākie, kādi viņu dzīves laikā redzēti.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz novada domes pārstāvja Nikolaja Sapožņikova stāstīto, vēsta, ka aizvadītā nakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi bija skāruši arī Ogres pilsētas teritoriju. Plūdu novēršanai Ogrē šonakt tika mobilizēti zemessargi. Uz dambja sakrauti divi smilšu maisu aizsargvaļņi, tomēr ūdens gāzās valnim pāri un smilšu maisu krāvumos izrāva caurumus, tāpēc tuvumā esošo privātmāju applūšanu novērst nebija iespējams.

Naktī applūdušas arī zemākās vietas pretējā krastā esošajā dārzkopības sabiedrībā "Laši". Šobrīd ūdens līmenis dārzkopības sabiedrības "Ogre" teritorijā ir krities un lielākā daļa māju un dārza mājiņu no ūdens ir brīvas. Tomēr nevar galvot, ka plūdi ir garām, jo ledus iešana turpinās, turklāt intensīvi, uzsvēra Sapožņikovs.

Aģentūra BNS, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, vēsta, ka lieli pali šodien sākušies arī Jēkabpils apkaimē, kur pārplūdusi Daugava.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu