Trīs SM amatpersonas dodas dārgā un nevajadzīgā komandējumā uz Maskavu (336)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Treknie gadi atgriezušies Satiksmes ministrijā (SM). Kā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «De facto», trīs ministrijas amatpersonas devušās nepamatoti ilgā komandējumā uz Maskavu, lai saskaitītu pāris pamatlīdzekļu SM pārstāvniecībā Krievijas galvaspilsētā.

Kamēr valsts sekretārs Anrijs Matīss bija devies atvaļinājumā, SM tapa rīkojums par komandējumu. Uz Maskavu devās Administratīvā departamenta direktore Iveta Turauska, Iekšējā audita nodaļas vadītāja Dace Kurša un Grāmatvedības nodaļas vadītāja Laila Langermane-Grāve.

Kā ziņo raidījums, no Rīgas uz Krievijas metropoli ir seši avioreisi dienā. Taču sievietes šo iespēju neizmantoja. Tā vietā viņas nolēma Maskavā pavadīt trīs dienas. Aviobiļetes vien maksāja 916,86 latus (Ls), klāt vēl jārēķina dienas nauda. Tāpat lielākā izdevumu daļa – uzturēšanās viesnīcā – 1 138,50 Ls. Kopējie tēriņi lēšami ap 2 343,36 Ls.

Iespējams, valsts amatpersonas šo darba vizīti bija ieplānojušas kā iespēju apskatīt Maskavu, kur vēl esot jūtama Ziemassvētku noskaņa.

Kurša raidījumam atzīst, ka «droši vien uz svētkiem bija vairāk to pasākumu, kas notiek, bet ir vēl tās lielās egles, kas ir grandiozākas nekā pie mums». Jautāta par darbu, Kurša kļūst mazrunīgāka, bet trīs dienas pāris pamatlīdzekļu - galda, krēsla, datora - saskaitīšanai esot bijušas nepieciešamas, jo, «ja skaita, ka es aizbraucu pirmās dienas vakarā, tad pirmā diena neskaitās, un vakar visu dienu pavadījām (pildot darba pienākumus)».

Ārējie normatīvie akti nosaka, ka inventarizācija jāveic pārskata sagatavošanas gadījumā un ārkārtas situācijās. Piemēram, ja telpa būtu nodegusi vai applūdusi. Taču SM papildu nolemts, ka šis process jāveic arī, ja kāds cilvēks otram nodod pamatlīdzekļus, par kuriem iepriekš bijis atbildīgs.

Taču absurda ir situācija, ka, iespējams, inventarizācijas process izrādījies dārgāks par pamatlīdzekļu kopējo vērtību. Tā vietā varēja iztikt vien ar pieņemšanas/nodošanas aktu starp amatpersonām un uz Maskavu nebraukt.

Komentāri (336)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu