Dabas parkā «Piejūra» veidos veselības taku ar āra trenažieriem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto/dabasparkspiejura.lv

Līdz pavasarim norisināsies būvprojekta izstrāde, projektējot veselības taku dabas parkā «Piejūra», kuru paredzēts labiekārtot ar āra trenažieriem un atpūtas laukumu, vairākas atpūtas takas, ar tajās izvietotiem soliņiem, labiekārtotu autostāvvietu, kas ļaus iedzīvotājiem komfortabli izmantot atpūtas iespējas dabas parkā «Piejūra», šobrīd notiek arī priekškāpas atbalsta sienas Daugavgrīvā projektēšana, kas novērsīs tās eroziju, tāpat projekta ietvaros ir paredzēta dažādu informatīvo zīmju un stendu izvietošana.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu īsteno projektu «Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parkā «Piejūra» (Natura 2000 vieta)», kura mērķis ir mazināt antropogēno slodzi uz Eiropas Savienības aizsargājamiem biotopiem dabas parka «Piejūra» (Natura 2000 vieta) teritorijā, nodrošinot bioloģiskās dabas daudzveidības saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Galvenās projekta darbības ir antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parka «Piejūra» teritorijā Daugavgrīvā, Mangaļsalā un Vecāķos atbilstoši dabas parka «Piejūra» dabas aizsardzības plānā noteiktajam. Projekts ir vērsts uz dabas vērtību saglabāšanu, papildus sniedzot dažādas atpūtas iespējas piekrastē – gan aktīvas, gan izzinošas.

Būvniecības darbus plānots uzsākt vasarā un izveidotā infrastruktūra būs pieejama iedzīvotājiem un Rīgas viesiem jau šī gada beigās.

Papildu informācija par projektu mājaslapā: www.rdpad.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu