Ventspilī un tās apkārtnē ir vietas, kur ir pāri par 100 kaķiem! Visi vairojas uz nebēdu!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/DzivniekuSOS

Dzīvnieku aizsardzības biedrība «Dzīvnieku SOS» sociālajā tīklā Facebook publicējusi kādu ierakstu par klaiņojošiem kaķiem, ar lūgumu ziedot naudu kaķu sterilizācijai. Biedrība norāda, ka Ventspilī un tās tuvākajā apkārtnē, piemēram, Tārgalē, ir vietas, kur ir pāri par 100 kaķiem - neviens nav ne sterilizēts, ne kastrēts. Visi vairojas uz nebēdu! Daudzi ir pusdzīvi un slimi, daļa jau ir aizsaulē, skaudro ainu apraksta biedrības pārstāvji.

«Šie dzīvnieki nevienam nav vajadzīgi. Ejot garām kārnajiem, slimajiem kaķiem ar pūžņojošām acīm, cilvēki riebumā novēršas! Bet kurš tad ir pie tā vainīgs? Cilvēks! Ar savu bezatbildību un ego!» savu pārliecību pauž sieviete, kas vērsusies pie biedrības pārstāvjiem ar lūgumu palīdzēt.

«Sterilizēt, kastrēt ir pret dabas likumiem, jāļauj kaķenēm piepildīt mātišķās jūtas, lai dzemdē 5x gadā. XXI gadsimts un tāda tumsonība!!! Mīļie cilvēki - kaķiem nav tādu jūtu kā cilvēkiem!

Neiet runči uz randiņiem un nenes ziedus savai vienīgajai ilgi lenktajai kaķenītei!

To, ko jūs saucat par mīlestību, kaķiem tā ir dziņa! Vairošanās dziņa! Runcim apbērnot pēc iespējas vairāk kaķeņu, savukārt kaķenēm - pēc iespējas vairāk sadzemdēt, jo izdzīvos stiprākie,» savu skatījumu apraksta dzīvnieku aizstāvji.

Pie «Dzīvnieku SOS» vērsās pēc palīdzības sieviete, kura jau vairāk nekā trīs gadus viena pati braukā un brīvajā laikā pati par saviem līdzekļiem sterilizē un kastrē šos pamestos dzīvniekus.

«Daudzi, protams, uzskata, ka šādas lietas jārisina pilsētas domei (taisnība jau vien ir!), bet dome šo problēmu nerisina vispār, nekādus līdzekļus nepiešķir.

Laikam domā, ka dzīvniekiem pašiem apniks vairoties vai arī agrāk vai vēlāk tāpat aizies bojā. Bet realitātē tā nenotiek!»

«Dzīvnieku SOS» lūdz līdzcilvēku atbalstu, lai pēc iespējas ātrāk varētu izbeigt šo nekontrolēto vairošanos. Galu galā vainīgi pie šīs situācijas ir cilvēki ar savu vienaldzību, bezatbildību un cietsirdību, norāda dzīvnieku aizstāvji.

Portālam TVNET

Ventspils domē gan norāda, ka pārmetumi, ka tā nerisina jautājumu par klejojošiem kaķiem, ir nepamatoti,

jo Ventspils pilsētas pašvaldība jau ilggadēji sadarbojas ar Ventspils dzīvnieku aizsardzības biedrību «Par dzīvnieku tiesībām», kura veic pilsētā klejojošo kaķu sterilizāciju.

Līdz 2017.gada nogalei noslēgtais līgums paredzēja mēneša laikā sterilizēt 6 kaķus (gadā 72 kaķus), bet no 2018.gada sākuma Ventspils pašvaldība iedalīja līdzekļus, palielinot sterilizējamo kaķu skaitu mēnesī līdz 7 kaķiem (gadā 84 kaķi). Biedrība savus pienākumus veic godprātīgi un katru mēnesi atskaitās par noķerto un sterilizēto kaķu skaitu un finanšu izlietojumu, informē domes pārstāvji.

«Nepieciešamības gadījumā tiek izsaukts dienests, kas veic sabiedriskās vietās klejojošu kaķu vai kādu bezpalīdzīgā situācijā nonākušu kaķu notveršanu un nogādāšanu patversmē Saldū, kur tiek veikta šo kaķu sterilizācija,» norāda «Komunālās pārvaldes» sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

«Piekrītam, ka šīs problēmas galvenais cēlonis ir cilvēku bezatbildīga rīcība, kuri bieži pamet savus kaķus vai neapzinoties rada apstākļus to vairošanās veicināšanai,»

atzīst Kalsere.

Ventspils administratīvajās robežās par klaiņojošiem dzīvniekiem iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot, zvanot pašvaldības policijai (tālr. nr. 63680808) vai p/i «Komunālā pārvalde», tālr. nr. 63624269, vai firmai SIA «Djuma 4» (tālr. nr. 636 22309, 29486805), kas veic klaiņojošu, ievainotu vai mirušu dzīvnieku transportēšanu uz attiecīgo iestādi.

Par klaiņojošiem dzīvniekiem, kas atrodas ārpus Ventspils robežas, atbild Ventspils novada dome.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu