Traģisks negadījums ar kaķi; aicina neatstāt logus vēdināšanas režīmā (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook

«Rīgā, Zolitūdē notika traģisks atgadījums. Diemžēl ir jāatzīst, ka tā ir kārtējā cilvēku bezatbildība. Tāpēc, lūdzu, padod šo informāciju tālāk!» aicina sociālajā tīklā «Facebook» izveidotā grupa «Vēlos palīdzēt!».

«Ir ļoti, ļoti bīstami atstāt vaļā logus šādā vēdināšanas režīmā, ja tev mājās ir kaķis! Jau ir bijuši neskaitāmi letāli iznākumi... arī šoreiz kaķītis neizdzīvoja...» teikts ierakstā.

«Ja vēlies vēdināt dzīvokli, tad uzstādi, lūdzu, speciālus tīklus un vienkārši atver logu vaļā. Šādu tīklu var iegādāties, piemēram, «Depo».»

Portāls TVNET sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), kur noskaidroja, ka 16.jūnijā plkst. 18.12 saņemts izsaukums uz Aleksandra Bieziņa ielu Rīgā.

Tur palīdzība bijusi nepieciešama logā iestrēgušam kaķim. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvojamās mājas ceturtā stāva logā ir iestrēdzis kaķis, kurš ir miris. Ugunsdzēsēji glābēji mirušo kaķi atbrīvoja un nodeva atbildīgo dienestu darbiniekiem.



VUGD atgādina, ka iedzīvotājiem ir jāpieskata un jāparūpējas par saviem četrkājainajiem draugiem, lai nevērības vai neuzmanības dēļ dzīvnieki neciestu. Piemēram, dzīvojamo māju iemītniekiem ir jāizvērtē, vai gadījumā, ja logs tiek atstāts vēdināšanas režīmā, ar četrkājaino draugu nevar notikt kāda nelaime.

VUGD aicina ņemt vērā, ka ugunsdzēsēji glābēji nedodas uz visiem izsaukumiem, kuros nepieciešama palīdzība dzīvniekiem: gadījumos, ja dzīvnieks ir slims vai cietis, tad viņam var palīdzēt tikai veterinārārsts.

Ugunsdzēsēji glābēji dodas uz tiem izsaukumiem, kuros nelaimē nokļuvušais dzīvnieks atrodas tādā situācijā, no kuras viņš nevar izkļūt pats saviem spēkiem un ir apdraudēta viņa veselība un dzīvība.



VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par dzīvniekiem tā, lai tie nenokļūtu nelaimē un viņiem pēc iespējas mazāk būtu nepieciešama glābēju palīdzība!

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu