7 faktori, kas nelabvēlīgi ietekmē tavu libido

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tāpat kā noskaņojums, kas vienu dienu ir labāks nekā citu, arī mūsu libido svārstās līdzīgi - no augsta uz zemu. Taču, pirms pie kaut kā sāc vainot sevi, ir jāapzinās, ka to ietekmē vairāki faktori, par kuriem, iespējams, pat nenojaut.

Libido var ietekmēt darbavietas maiņa, kas paņem visus spēkus, vai dzīvesveida izmaiņas, kas var skart vēlmi mīlēties. Popsugar apkopojis populārākos iemeslus, kas var ietekmēt libido.

1. Alkohols

Lai gan pēc divām glāzēm vīna sieviete var justies visai uzbudināta, alkoholam ir pretējs efekts. Tas var nomākt fiziskās un emocionālās sajūtas, tādējādi novedot pie intereses zuduma par seksu. Neaizmirsīsim, ka alkohols arī ietilpst depresantu kategorijā.

2. Marihuāna

Stenfordas universitātes pētījumā apgalvots, ka marihuānas lietotāji bauda biežāku un labāku seksu, kas liek domāt, ka «zālīte» uzlabo maņas. Lai gan dažām sievietēm tā var būt afrodiziaks, daudzām tas var pazemināt seksuālo enerģiju, ņemot vērā, ka tā pazemina testosterona līmeni asinīs.

3. Sāpīgs dzimumakts

Tu būsi pārsteigts, uzzinot, cik daudzām sievietēm ir sāpīgs dzimumakts un viņas domā, ka tā tam arī ir jābūt. Viņas neapjauš, ka tā ir droša zīme, ka kaut kas nav kārtībā. Nav brīnums, ka šādā gadījumā, sekss vairs nav kaut kas gaidīts un patīkams.

4. Stress

Sekss ir tikpat garīgs, cik tas ir fizisks. Un, ja tu neesi vajadzīgajā garastāvokli, tad tas noteikti kavē seksuālo uzbudinājumu.

5. Aizvainojums

Ja pieķer sevi pie domas, ka vairs nevēlies seksu ar savu partneri, padomā par iemesliem. Bieži vien tas ir aizvainojums, kas krājies jau ilgu laiku.

6. Medikamenti

Antidepresanti, kā zināms, samazina libido. Tie palīdz uzlabot garastāvokli, ceļot serotonīna līmeni, tajā pašā laikā nokaujot libido. Ja tas ir tavs gadījums, pārrunā alternatīvas iespējas ar savu ārstu.

7. Veselības stāvoklis

Piemēram, diabēts var būt saistīts ar depresijas simptomiem, kas savukārt noved pie pazemināta libido. Arī artrīts var ietekmēt mobilitāti un raisīt diskomfortu, kas padara seksu apgrūtinošu vai neiespējamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu