Rīgas Zoodārzā notiks Latvijas abinieku un rāpuļu dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Rīgas Zooloģiskais dārzs nedēļas nogalē, 23.aprīlī un 24.aprīlī, ceturto reizi rīkos Latvijas abinieku un rāpuļu dienas, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Abas dienas no plkst.12 līdz 16 Latvijas abinieku un rāpuļu zālē darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca «Iepazīsti Latvijas abinieku un rāpuļu pasauli», kurā ikvienam apmeklētājam Zooloģiskā dārza speciālisti palīdzēs iepazīt mūsu zemes čūskas, ķirzakas, bruņrupučus, kā arī vardes, krupjus un tritonus. Tie dzīvo mums līdzās, tāpēc aktuāli ir jautājumi par viņu dzīves īpatnībām un barošanās paradumiem.

Tāpat ikvienam interesantam būs iespēja rast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem, kas saistīti ar šiem mūsu kaimiņiem un to attiecībām ar cilvēkiem.

Rīgas Zooloģiskais dārzs aprīlī pievienojas Eiropas dabas kampaņai «Ļauj dzīvot!» («Let It Grow!»), kuras mērķis ir vairot izpratni par katras valsts vietējās bioloģiskās daudzveidības nozīmi un aizsardzību. Kampaņu ir sākušas trīs no lielākajām zinātnes komunikāciju asociācijām Eiropā - Starptautiskā botānisko dārzu apvienība augu saglabāšanā (Botanic Gardens Conservation International), Eiropas Zoodārzu un akvāriju asociācija (European Association of Zoos and Aquaria) un Eiropas zinātnes centru un muzeju asociācija (ECSITE).

Rīgas Zooloģiskais dārzs Eiropas dabas kampaņas «Ļauj dzīvot!» laikā turpinās skaidrot un iepazīstināt sabiedrību ar Latvijas faunas daudzveidību un pievērst uzmanību tās aizsardzībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu