Notiks pirmās Ceļotāju dienas Lubāna ezera apkārtnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latvia.travel/lv

Šā gada 16.jūnijā un 17.jūnijā startēs pirmās Ceļotāju dienas Lubāna ezera apkārtnē, informē Lubāna mitrāja informācijas centrā.

Uzsvars šajā pasākumā tiks likts uz Lubāna ezera un tā apkārtnes popularizēšanu, kā lielisku galamērķi, kas piemērots aktīvās atpūtas, dabas, kultūras un lauku tūrisma cienītājiem. Tāpat paredzēts veicināt sabiedrības izpratni par dabas teritoriju «Lubāna mitrājs».

Ceļotāju dienu programma ir plānota, lai sev tīkamas nodarbes spētu atrast gan dabas mīļotāji, gan aktīvās atpūtas baudītāji, gardēži un kultūras mantojuma cienītāji.

Dabas mīļotājiem kopā ar putnu vērotāju, biologu Dagni Vasiļevski pasākuma gaitā būs iespēja iepazīties ar dabas lieguma «Lubāna mitrājs» putnu daudzveidību un purvu pasauli, doties pārgājienā purvā kopā ar dabas ekspertu Daini Tuču, ielūkoties nakts gaismās, pētot naktstauriņus, kopā ar entomologu Gunti Akmentiņu, kā arī doties ekspedīcijas cienīgā laivu braucienā virsaiša Māra Valaiņa vadībā, ar mērķi iepazīt Baltos klānus.

16.jūnija vakarā ūdens tūrisma attīstības centrā «Bāka» norisināsies fotoizstādes «Lubāna ezera iedambēšana toreiz un tagad» atklāšana un tiks demonstrēta īsfilma par vietējo iedzīvotāju dzīvi dabas liegumā «Lubāna mitrājs» šodien un senāk. Pasākuma pirmās dienas izskaņā brīvdabas koncertu sniegs pasaules apceļotājs un dziesminieks Reinis Jaunais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu