«Kolizejs», prožektori un troksnis: iedzīvotājus nokaitina aktivitātes Grīziņkalnā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook

«Jau pāris gadus, īpaši vasarās, jāsadzīvo ar lielu troksni, kas nāk no Grīziņkalnā esošā «Ghetto Games» laukuma. Troksnis vakaros reizēm līdz pusnaktij,» portālam TVNET raksta kāda Grīziņkalna iedzīvotāja.

«Šovasar vēl pāris pārsteigumu: būvniecība Grīziņkalna parkā (Ghetto Games laukumā), kur uzbūvēts «kolizejs», bet nekāda publiska informācija par šo objektu uzbūves laikā nebija pieejama,» nemierā ar aktivitātēm Grīziņkalnā ir vietējā iedzīvotāja.

Vēl viens jaunums līdz ar «kolizeja» uzcelšanu bijuši lielie, spožie prožektori, kas degot visu cauru nakti: «Apgaismojums iespīd arī pretējā mājā dzīvojošo logos, un nu varam gulēt «gaišās istabās». Vai ir padomāts par to, kā jūtas iedzīvotāji, kuriem jāguļ pie prožektoru gaismām pretējā ielas pusē?»

Portāls TVNET sazinājās ar «Ghetto Games» un lūdza sniegt skaidrojumu vietējiem iedzīvotājiem, kas nav apmierināti ar jauninājumiem.

«Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans rakstveidā pauda prieku, ka «mūsu kaimiņi ir pamanījuši pozitīvas pārmaiņas Grīziņkalna sporta kompleksa teritorijā».

«Šajā sezonā tiešām esam uzmontējuši «Ghetto kolizeju». Tā ir saliekama konstrukcija, kura ļauj pasākumu skatīties vairāk apmeklētājiem nekā iepriekš. Esam uzstādījuši arī jaunu gaismas sistēmu, kas ļauj dalībniekiem aizvadīt sacensības vakaros, kad krēsla traucē sporta sacensību norisei,» informē Elbakjans.

«Pēdējos gados esam ļoti novērtējuši Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāju daudzās pateicības par to, ka skaņas pastiprinošās ierīces vairs netiek darbinātas līdz pusnaktij. Tā sakot, no šā vecuma esam izauguši,» viņš piebilst.

«Ghetto Games» līderis un viņa komanda esot gatava uzklausīt jebkura Grīziņkalna iedzīvotāja ieteikumus personīgi, gan par gaismu, gan par idejām pasākuma norisē.

«Vēlamies, lai katrs grīziņkalnietis lepojas ar savu apkaimi, jo šobrīd mūsu apkaimi augstu vērtē liela daļa pasaules sporta aktivitāšu organizatoru,» sacīja Elbakjans.

Kā portālu TVNET informē Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Edgars Butāns, saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 663. punktu Grīziņkalna parkā var izvietot aktīvās atpūtas vietas un laukumus, piemēram, sporta spēļu, skrituļslidošanas un skeitparka vietas.

Pamatojoties uz iepriekš minēto, konkrētajā gadījumā Grīziņkalna sporta laukumā veikta skatītāju tribīņu novietošana vasaras sporta pasākumu nodrošināšanai, ko jau ikgadēji organizē biedrība «Ghetto Games».

«Rīgas pilsētas būvvalde ir sazinājusies ar biedrības pārstāvjiem, pārrunājot jautājumu par uzstādīto prožektoru darbību diennakts tumšajā laikā. Tika panākta vienošanās, ka prožektori, kas izvietoti pret Pērnavas ielu, diennakts tumšajā laikā tiek izslēgti,» informēja Butāns.

Tāpat biedrības pārstāvji izteikuši gatavību arī turpmāk risināt neērtības, ja tādas radīsies Grīziņkalna sporta laukumā organizēto sporta pasākumu dēļ.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu