6 veidi, kā padarīt kafijas dzeršanu veselīgāku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Neraugoties uz ievērojamu antioksidantu devu, kafijas dzeršana var palīdzēt novērst dažādas saslimšanas, tostarp diabētu un pat resnās zarnas un krūts vēzi, atzinuši eksperti. Lai sasniegtu maksimālu efektu un izbaudītu savu ikrīta rituālu vēl izteiksmīgāk, var mēģināt ievērot šos sešus trikus. Tas pat nāks par labu veselībai!

Glāze ūdens

Pētījumi rāda, ka kofeīns izraisa šķidruma zudumu organismā, lai arī organisms var pielāgoties konsekventai kafijas dzeršanai. Katru rītu ieteicams izdzert glāzi ūdens. Tas nāks par labu veselībai jebkurā gadījumā, raksta «Time».

Mākslīgie saldinātāji un cukurs

Tie nenāk par labu organismam un var izraisīt dažādas saslimšanas, tostarp sirdskaites. Tāpēc no cukura un tā aizstājējiem ieteicams izvairīties arī kafijā. Samazinot cukura patēriņu ikdienā, tavs organisms būs tev pateicīgs.

Piens

Ja esi iecienījis kafiju ar pienu, tad izvēlies organisko pienu ar mazāku tauku saturu. Laba alternatīva ir mandeļu un kokosriekstu piens. Tajos ir daudz mazāk kaloriju nekā tradicionālā pienā, un tajos ir vairāk dabisko sastāvdaļu (nesatur fruktozi vai kukurūzas sīrupu).

Kanēlis un citas garšvielas

Viens no labākajiem trikiem, kā mazināt cukura patēriņu, ir padarīt savu kafiju nevis saldu, bet gan asu, pievienojot tai kanēli, ingveru, muskatriekstu vai krustnagliņas. Garšas baudījums būs garantēts. Turklāt garšvielām ir antioksidantu efekts.

Diendusa

Lai gan tiek uzskatīts, ka kafija ģenerē enerģiju un možumu, tomēr ātrāk kā pēc 30 minūtēm tas nenotiek. Tāpēc šo minūšu laikā, ja sanāk, ir lietderīgi pasnaust, lai pēc tam justos enerģiski. Kafija savu darbiņu būs padarījusi, bet tu varēsi turpināt darboties ar jaunu spēku. Kafiju gan nav ieteicams dzert pirms naktsguļas. Vislabāk ir savu pēdējo kafijas krūzi izdzert sešas stundas pirms gulētiešanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu