Krāpniecība internetā: kad izpalīdzēšana beidzas ar 55 eiro pie rēķina

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kāda sieviete vērsās pie «Tavas balss» ar savu stāstu par krāpniecību internetā, izmantojot sociālo tīklu Facebook. Viņa saņēmusi lūgumu pārsūtīt īsziņu no it kā pazīstamas sievietes, taču šī izpalīdzēšana beigusies ar 55 eiro pie Latvijas Mobilā telefona (LMT) rēķina.

«Kļuvu par krāpšanas upuri - atnāca no solīdas kolēģes advokātes lūgums izpalīdzēt, jo viņai saplīsis telefons, vai nevar uz manu numuru saņemt SMS un to viņai pārsūtīt. Kāpēc gan ne?! Darīts!

Tad atnāca lūgums nosūtīt atbildes SMS un to īsziņu, kas atnāca. Kāpēc gan ne?! Darīts!» raksta sieviete.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

«Un tad tikai man pieleca, kad 10x atnāca -

paldies, pakalpojums 4.99 ir apmaksāts,

ka tā ir krāpšana,» sašutusi sieviete. Viņas 500 Facebook draugi visi bija «šādu murgu» saņēmuši, un lielākā daļa arī esot izpalīdzējusi.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

«Finālā man pie LMT rēķina ir plus 55 eiro, kas atdoti kaut kādam krāpniekam,» ar nožēlu atzīst cietusī sieviete, norādot, ka ar iesniegumu par šo gadījumu vērsusies arī policijā.

Foto: ekrānuzņēmums

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica apliecina, ka gadījumā, ja persona saskaras ar ļaunprātīgu rīcību, noteikti

jāvēršas policijā, rakstot iesniegumu - tajā norādot pēc iespējas detalizētāku informāciju, arī pievienojot ekrānšāviņus vai citu informāciju, kas var palīdzēt situācijas skaidrošanā.

Par šādu līdzīgu gadījumu Valsts policija informējusi sabiedrību arī iepriekš - aptuveni pirms mēneša.

Tomēr viņa atzīmē, ka katra situācija var būt atšķirīga.

«Jebkurā gadījumā jāņem vērā, ka, komunicējot attālināti, pastāv risks, ka ar jums var sazināties viltvārdis.

Lai izvairītos no tādiem nepatīkamiem gadījumiem, aicinām iedzīvotājus rūpīgi attiekties pret dažādiem piedāvājumiem, aicinājumiem vai darījumiem, kas saņemti interneta vidē vai komunicējot attālināti. Pirms veicat kādus naudas pārskaitījumus vai izpalīdzat draugam, aicinām pārliecināties, ka attiecīgais lūgums nācis no zināmās personas, - kaut vai ar telefona zvana palīdzību vai citos veidos,» iesaka Valsts policijas pārstāve.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu