Meklējam jaunas garšas Džeimija Olivera grāmatā: receptes iedvesmai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nesen iznākusī «Superēdiens. Klasika ģimenei» ir pasaulslavenā britu virtuves maestro Džeimija Olivera grāmata visiem, kas vēlas ēst gardus, sātīgus un vienlaikus veselīgus ēdienus. Veselīgai pārtikai vajadzētu būt arī krāsainai, garšīgai un pievilcīgai, uzskata Dž. Olivers, un šī grāmata ir kā krāšņs un noderīgs ceļvedis viņa ēdināšanas filozofijā.

Džeimijs Olivers : « Šī grāmata uzrakstīta, lai iedrošinātu jūs baudīt lielisku, sātīgu maltīti katru dienu. Līdztekus sabalansētiem brokastu ēdieniem un man tik mīļajai nodaļai ar virtuves gudrībām piedāvāju jums lielisku un pārdomātu recepšu izvēli pusdienām un vakariņām: ātros ēdienus, veselīgos klasiskos ēdienus, salātus, karijus un sautējumus, ēdienus cepešpannā, makaronus un risoto, kā arī zupas.»

«Man stāstīja, ka Apvienotajā Karalistē avokado pašreiz esot populārāki nekā apelsīni! Šī iecienītā brokastu sastāvdaļa ir bagāta ar E vitamīnu, kas darbojas kā antioksidants.»

Rudzu maize ar avokado un rikotu

Foto: publicitātes

«Ar proteīniem bagātie ciedru rieksti satur daudz mangāna, kas mums nepieciešams šūnu aizsardzībai, un nepiesātinātos taukus, kuri nāk par labu sirds veselībai»

"Pici" makaroni ar spinātiem, cukīni, tomātiem un ciedru riekstiem

Foto: publicitātes

«Sulīgs, nogatavojies, salds ananass satur daudz mangāna, kas ir nepieciešams mūsu ķermenim, lai uzturētu kārtībā metabolisko sistēmu.»

Ananasu pankūku haoss, jogurts, kokosrieksti, Indijas rieksti un laims

Foto: publicitātes

Ja vēlaties vairāk uzzināt par Džeimiju Oliveru, apgūt vēl citas interesantas ēdienu receptes un smelties superpopulārā pavārmeistara padomus svētku mielastam vai iedvesmu mājas ballītei – dodieties uz viņa mājas lapu (skat. resursus).

www.jamieoliver.com

No angļu valodas tulkojusi Inga Harmsone.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu