Mēles ātrums pārsteidzošs: hameleons ķer spāri

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Omānā iespaidīgu skatu izdevies iemūžināt 35 gadus vecam Kuveitas fotogrāfam Abraram Seki (Abrar Sekhi), vēsta «Rex Features».

Pēc ilgas reptiļa vērošanas fotogrāfs nobildējis hameleonu ar mēli noķeram milzīgu spāri. Iespaidīgo skatu fotogrāfam izdevies notvert pēc vairāku stundu ilgas hameleona vērošanas.

«Pirmajā dienā vēroju hameleonu vairākas stundas, taču viņš neko nenoķēra,» sacījis Seki.

Arī nākamajā dienā hameleons novērots vairāku stundu garumā, līdz tas uzrāpies uz milzīga auga un jau pēc brīža notvēris lielo insektu.

Hameleons uz zara uzrāpies ļoti lēnām, taču viņa mēles kustības ātrums bijis pārsteidzošs: «Es pat teiktu - trīs milisekundes.»

Pirms lidoņa satveršanas ar mēli hameleons uz brīdi sastindzis. «Viņš bija ātrs mednieks, taču lēns ēdājs,» novērojis fotogrāfs. Hameleons savu barību gremojis apmēram trīs minūtes.

«Biju priecīgs redzēt un iemūžināt reptiļa veiksmīgo ķērienu pēc divu dienu ilgas vērošanas,» atzinis Seki.

Hameleona mēle ir ātra un gara. Tā ir pat divas reizes garāka par pašu reptili. Savukārt mēles gals ir klāts ar lipīgām siekalām, lai notvertu insektus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu