Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/05/8148772t1hbee8.jpg)
Granātābolu laiks jau pilnā briedumā. Ieejot tirgū, tā vien roka stiepjas pēc tumši sārtajiem un sulīgajiem augļiem. Gatavojam veselīgus kokteiļus, pievienojam svaigos salātos, gaļas marinādēs vai kā interesantu «odziņu» siltajos ēdienos. Bet, pirms sākam ko gatavot, palīdzēsim ar variantiem, kā izlobīt gardās granātābola sēklas.
1. variants:
Granātābolu pārgriež uz pusēm, sēkliņas ar karotes palīdzību izdauza no augļa. Ja tās tik viegli nekrīt ārā, tad augli var viegli paspiest no visām pusēm.
2. variants:
Granātābolu pārgriež uz pusēm, liek bļodā ar ūdeni. Augli saspiež no visām pusēm, tad ar īkšķiem izstumj sēkliņas no mizas. Izsmeļ ar karotes palīdzību vai izlej caur sietu.
Lai izdodas!