Policisti atrod trīs nelegālus zvejas murdus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

26.septembra pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, veicot rūpnieciskās zvejas noteikumu ievērošanas kontroli, Juglas upē pamanīja un izcēla trīs nelegālus zvejas murdus.

Tīklu garums bija 1,5 metri, savukārt diametrs diviem murdiem bija 50 centimetri, bet pēdējā murda diametrs – 30 centimetri. Tie bija ievietoti perpendikulāri krastam un nostiprināti ar atsvariem. Izceļot nelegālos zvejas rīkus, atrastas 19 dažādu sugu zivis. Dzīvās radības atbrīvotas un atlaistas atpakaļ ūdenī.

Tīklu piederību notikuma vietā nebija iespējams noskaidrot. Nelegālie zvejas rīki konfiscēti un sākta administratīvā lietvedība.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem piespriež naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu