Circene izsaka rājienu VOAVA direktore

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministre Ingrīda Circene (JL) izteikusi rājienu Valsts obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktorei Inārai Bluķei par informācijas nesniegšanu saistībā ar ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu apmaksas kārtības pilota projekta Rīgas pilsētā ieviešanu.

Veselības ministrijas (VM) preses sekretāre Zaiga Barvida aģentūrai LETA pastāstīja, ka Bluķe nav laikā un pietiekamā kvalitātē iesniegusi ar rīkojumu pieprasīto informāciju.

Rīkojums uzdeva VOAVA direktorei līdz 2003. gada 15. maijam iesniegt VM pārskatu par Labklājības ministrijas 2002. gada 1. jūlija rīkojuma «Par ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu apmaksas kārtības pilota projekta aprobāciju Rīgas pilsētā\" noteiktā darba plāna punktu izpildi. Līdz katra mēneša 25. datumam Bluķei bija jāsniedz operatīvā informācija par projekta ieviešanas gaitu.

Līdz 2003. gada 1. jūnijam tika pieprasīts iesniegt dažādu rīkojumu salīdzināšanas kritērijus. Līdz 2003. gada 15. augustam VOAVA bija jāapkopo informācija par visa pilota projekta ieviešanas rezultātiem un to analītisku vērtējumu. Savukārt līdz 2003. gada 1. septembrim bija jāiesniedz dažādu iepriekš izstrādāto veselības aprūpes modeļu salīdzinājums, kā arī jāiesniedz priekšlikumi VM vienota organizācijas un apmaksas modeļa noteikšanai valstī.

Jau ziņots, ka Circene Bluķei pieprasīja skaidrojumus arī par kompensējamo medikamentu apmaksai pērn atvēlētā valsts finansējuma izlietojumu citiem mērķiem. Ar VOAVA direktores atbildi Circene vēl iepazīstas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu