Lokenbahs: Latvijas IT nozarei ir izaugsmes iespējas Eiropā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumiem ir lielas iespējas izplesties Eiropas valstu tirgū, jo Eiropā nav īpaši lielas intereses par IT ārpakalpojumiem no Āzijas valstīm, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikācijas asociācijas gadskārtējā konferencē prognozēja IT kompānijas «Dati» prezidents Valdis Lokenbahs.

Viņš uzsvēra, ka Latvija atrodas relatīvi tuvu visām Eiropas valstīm attāluma ziņā un tādēļ Latvijai ārpakalpojumus Eiropai būtu izdevīgāk piegādāt nekā Āzijas valstīm.

Pēc viņa teiktā, Latvijas IT uzņēmumu mērķa auditorija Eiropā varētu būt mazie un vidējie uzņēmumi, jo tādējādi Latvijas uzņēmumi varētu īstenot tos projektus, kuros lielās pasaules firmas nevēlas piedalīties. «Taču neaizmirsīsim, ka 90% ienākumu dod mazie un vidējie uzņēmumi!» uzmundrināja Lokenbahs.

Viņš pastāstīja, ka Latvija, sadarbojoties ar kaimiņvalstīm, varētu kļūt par Baltijas valstu IT nozares koordinējošo centru. «Jārada sapratne, ka esam nevis trīs kašķīgas valstiņas, bet gan vienots reģions,» sacīja Lokenbahs, norādot, ka valdībai vajadzētu strādāt pie citur atpazīstamas Latvijas tirdzniecības zīmes veidošanas, jo to nevar izveidot ne viens uzņēmums, ne uzņēmumu grupa.

Tāpat viņš arī norādīja, ka Latvijas valdībai vajadzētu nevis izsniegt naudu atsevišķiem uzņēmumiem, lai īslaicīgi celtu to finanšu rādītājus, bet gan strādāt pie valsts kopējās konkurētspējas uzlabošanas un noteikt valsts attīstības prioritātes. Lokenbahs arī norādīja, ka nākotnē pasaulē gaidāms IT sektora apgrozījuma pieaugums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu