LNT grib nopirkt TV5

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekompānija LNT grib nopirkt televīziju TV5, to intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" atzinis LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis. Jautāts par LNT un TV5 saistību, Ēķis atzīst, ka "LNT ir ļoti cieši saistīts ar TV5. LNT ar TV5 kopīgi veido daudzas programmas. TV5 īrē mūsu materiāltehnisko bāzi. Un pat TV5 studijas atrodas LNT telpās".

"Mani ļoti interesē šis mazais kanāls. LTV ir divi kanāli, un LNT tad būs divi kanāli. Mazie kanāli nav LNT konkurents. Mūsu lielākais konkurents ir TV3," stāsta Ēķis.

Savukārt taujāts par savu saistību ar "Grafton" un "TV Rīga", Ēķis vien norāda, ka bijis tas, "kas saprata, ka "TV Rīga" iet pa burbuli. Es biju pilnvarota persona, es biju starpnieks, ar kura palīdzību tika nopirkta "TV Rīga"".

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, no TV5 īpašniekiem "TV Rīga" 75% pieder Īrijā reģistrētajai kompānijai "Grafton Entertainment Corporation Limited", bet 25% — uzņēmējam Guntim Indriksonam.

Lai arī Ēķis ir noliedzis, ka būtu saistīts ar "Grafton Entertainment Corporation" vai TV5, medijos šāda saistība tikusi atzīmēta vairākkārt.

Tajā pat laikā nerimst runas par pašas telekompānijas LNT īpašnieku maiņu. Pēc pēdējām ziņām, 60% LNT kontrolēja Polijas privātais telekanāls "Polsat".

Savukārt laikraksts "Telegraf" septembra nogalē vēstīja, ka par LNT akcionāru un stratēģisko investoru, kam tagad piederot pārējie 40% telekompānijas akciju, kļuvusi starptautiskā koncerna "News Corporation" ofšora struktūra — Nīderlandē reģistrēts uzņēmums "Baltic Media Holdings B.V.". "News Corporation" īpašnieks ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem, mediju magnāts Ruperts Mērdoks.

Oriģinālais raksts:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu