Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Saulesdārza futbola laukums 2,79 miljonu latu aizdevuma saņemšanai ir ieķīlāts AS \"Parekss — banka\", ceturtdien preses konferencē sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Ministrs apgalvoja, ka visa Saulesdārza teritorija ir trīs miljonus latu vērta, līdz ar to aizdomas rada aizdevuma apjoms. \"Šis darījums ir nesaprotams,\" sacīja ministrs, paužot šaubas, ka minētā kredītiestāde izsniegtu desmit reizes lielāku aizdevumu, nekā futbola laukums ir vērts.

Šadurskis sacīja, ka Saulesdārza teritorija ir valsts manta. Līdz ar to ministrs sašutis, ka zemesgrāmatā bija iespējams reģistrēt šo nekustamo īpašumu uz SIA \"Ķeizarmežs\" vārda, ja tas pieder valstij. Redzot, ka Saulesdārza futbola laukums ir apgrūtināts, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tiesā prasīs anulēt ierakstu zemesgrāmatā, kurā kā futbola laukuma īpašnieks nostiprināts SIA \"Ķeizarmežs\", nevis valsts.

IZM tiesā prasīs lauzt līgumu ar SIA \"Ķeizarmežs\" par Saulesdārza nomu. Šīs teritorijas nomniekiem līdz 1.decembrim ar IZM bija jāsaskaņo izmaiņas nomas līgumā, bet to nav izdevies panākt. Līdz ar to strīds tiks risināts tiesā. IZM uzturēs prasību tiesā par nekustamā īpašuma nomas maksas parāda un nekustamā īpašuma nodokļa parāda piedziņu. Par to tiesa paredzējusi lemt šā gada 9.decembrī.

Šadurskis gan minēja: ja līdz 8.decembrim \"Ķeizarmežs\" ministrijas piedāvāto līgumu jaunā redakcijā parakstīs, tad tiesa 9.decembrī nebūs, ja ne — tiesa būs. \"Ja \"Ķeizarmežs\" piedāvās parakstīt līgumu, kāpēc ne,\" sacīja ministrs, gan piebilstot, ka termiņš līguma parakstīšanai vairs netiks pagarināts.

Ne IZM, ne SIA \"Ķeizarmežs\" nevēlas piekāpties jautājumā par Saulesdārza izmantošanu.

Ministrijai un uzņēmumam nav izdevies vienoties par jauno vienošanos aptuveni gadu, jo \"Ķeizarmežu\" neapmierina punkts, kurā noteikts, ka objekts paliek valsts īpašumā. Savukārt ministrija uzstāj, ka Saulesdārza teritorija nav privatizējama, līdz ar to visi objekti paliek valsts īpašumā. Tāpat ministrija nepieļauj iespēju, ka Ķīšezera krasts varētu tikt apbūvēts.

Tā kā līgums netika parakstīts un nomas maksas parāds netika maksāts, ministrija vērsās tiesā ar lūgumu veikt parāda piedziņu. Pēc tam sarunas atsāktas, tomēr IZM neatteicās no prasības, ka īpašuma tiesības paliek valstij, neļaujot veidot Saulesdārza teritorijā privāto īpašumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp