«Sony» piedāvā 23 gigabaitu «blu-ray» diskus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The Register

Elektronikas gigants «Sony» sācis piegādāt izplatītājiem uz zilā lāzera tehnoloģijas bāzes izstrādātos profesionālos datu diskus PDD (Professional Disc for Data) un PDD diskiekārtas.

Jaunais izstrādājums, kura maksimālā ietilpība sasniedz 23 gigabaitus, vispirms tiks piedāvāts sistēmu integrētājiem un datoru ražotājiem (OEMs), taču «Sony» cer jau nākamgad iekārtu piedāvāt arī mazumtirdzniecībā. «Sony» neko nesaka par disku un diskiekārtu cenu, taču, visticamāk, tā ir iespaidīga.

«Sony» piedāvā PDD kā alternatīvu mūsdienu datu dublēšanas un arhivēšanas sistēmām, kurās plaši tiek izmantoti DAT, CD un DVD mediji. Kompānija norāda uz sava jaunā izstrādājuma fantastisko ietilpību un lielisko datu pārraides ātrumu — 11 megabitiem sekundē, turklāt ātrums ir vēl lielāks, ja dati tiek kompresēti. Standarta PDD disku ietilpība divreiz pārsniedz visai izplatīto MO datu glabāšanas mediju ietilpību.

PDD diski, kuru diametrs ir 12 cm, tiek piegādāti hermētiskās aizsargkasetnēs un ir pieejami gan vienreiz ierakstāmā, gan pārrakstāmā izpildījumā. 5,25 collu diskiekārtu, kas nosaukta par BW-F101, sistēmai var pievienot, izmantojot interfeisu «Ultrawide 160 SCSI».

«Sony» vēlreiz arī apliecinājusi, ka 2005. gadā plāno piedāvāt otrās paaudzes PDD risinājumu. Disku ietilpība sasniegs 50 GB, bet datu pārraides atrums — 22 mb/s. Trešās paaudzes PDD tehnoloģija šos rādītājus pārsniegs vēl divas reizes.

Resursi internetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu