Izstrādāts jauns, efektīvs informācijas nesējs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompaktdiski — pašlaik populārākie informācijas nesēji — piecu gadu laikā var kļūt par pagātni. Prinstonas Universitātes un «Hewlett-Packard» kopīgajos pētījumos izstrādāta vienreizējā ieraksta atmiņas karte, kas ar nelielām izmaksām ļauj uzglabāt lielu informācijas apjomu.

Uz folija bāzes izstrādātajos nesējos ar polimēra pārklājumu vienā kubikcentimetrā ietilpst vairāk nekā vesels gigabaits informācijas. Informācijas nolasīšanai no šiem polimēru glabātājiem nav vajadzīgi lāzeri, elektromotori vai jebkādi disku lasītāji — tie vairāk līdzinās tradicionālajai zibatmiņai. Tādējādi jaunā tehnoloģija varētu būt piemērota mūzikas un digitālo fotogrāfiju glabāšanai, kā arī rezerves informācijas kopēšanai nozarēs, kurās nav nepieciešama datu pārrakstīšana. Šīm atmiņas kartēm ir arī citas priekšrocības: tās nav atkarīgas no elektroenerģijas avota, tām ir augsts datu ierakstīšanas blīvums un zema pašizmaksa. Vēl nav ziņu par jaunās tehnoloģijas ieviešanu komercražošanā, taču parasti jaunas tehnoloģijas parādās tirgū apmēram piecu gadu laikā pēc to izgudrošanas — šajā laikā tiek izstrādātas to ražošanai vajadzīgās ierīces un nodrošināta to savietojamība ar esošajām elektroniskajām ierīcēm.

Resursi internetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu