Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Kaut arī iekšlietu ministrs Māris Gulbis piektdien paziņojis, ka nepiešķirs iebraukšanas atļauju Latvijā skandalozajam Krievijas politiķim Vladimiram Žirinovskim, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tomēr sūtīs Gulbim ierosinājumu izvērtēt šādu iespēju.

Šlesers atzina, ka atļaujas piešķiršana Žirinovskim būtu «Latvijas spēka demonstrējums gan Krievijai, gan citām ārvalstīm, jo tā mēs parādītu, ka nebaidāmies no Žirinovska. Bet šābrīža situācija ir sava veida vājuma izpausme, jo tā mēs visiem parādām, ka baidāmies no viņa».

Viņš atkārtoti pavēstīja, ka vēlas saņemt motivētu atbildi uz jautājumu, vai līdzšinējam aizliegumam Krievijas politiķim iebraukt Latvijā ir «politiska motivācija vai tas darīts drošības apsvērumu dēļ». «Es neuzskatu, ka Žirinovskis varētu radīt draudus Latvijai,» sacīja Ministru prezidenta biedrs.

Gulbis ar oficiālo iesniegumu klātienē varēs iepazīties tikai darbadienas beigās, kad atgriezīsies no Valsts robežsardzes Krivandas robežapsardzības nodaļas atklāšanas pasākuma Ludzas rajonā.

Šlesers ceturtdien paziņoja, ka lūgs iekšlietu ministram izvērtēt iespēju atļaut Žirinovskim iebraukt valstī. «Galu galā — ja mēs cilvēkam neļaujam mūsu valstī iebraukt tikai dažu viņa izteikumu dēļ, tad jau jāizvērtē arī citu Krievijas politiķu teiktais, un beigās atklāsies, ka melnais saraksts jāpapildina ar vēl vairākiem uzvārdiem,» iepriekš atzina Ministru prezidenta biedrs.

Bet Gulbis piektdien teica, ka esot izvērtējis drošības iestāžu sniegto informāciju un uzskata, ka nav pamata mainīt iepriekš pieņemto lēmumu par aizliegumu Žirinovskim iebraukt Latvijā.

Šlesers skaidroja, ka ideja par ierosinājumu atļaut valstī iebraukt kaimiņvalsts politiķim viņam radusies kā Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijas vadītājam. Tāpēc viņš neesot uzskatījis par nepieciešamu šo ierosinājumu apspriest ar Saeimas Latvijas Pirmās partijas frakcijas deputātiem, kuri ceturtdien, uzzinot par Šlesera ideju, bija neizpratnē.

Neizpratni par Šlesera ierosinājumu jau pauduši koalīcijas partneri, kā arī viņa paša partijas biedri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp