Piektdien lielveikalos «Centrs» un «Origo» ziņots par diviem viltus spridzekļiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Piektdien tika veikta cilvēku evakuācija universālveikalos «Centrs» un «Origo». Abus universālveikalus ar pusstundas starpību draudēts spridzināt. Ap plkst.18 tika paziņots par viltus spridzekli tirdzniecībā centrā «Origo», bet pēc aptuveni pusstundas — universālveikalā «Centrs».

Policija abos tirdzniecības centros veica pārbaudes, bet nekādus spridzekļus tajos neatrada.

Pēc sākotnējās informācijas, par spridzekļiem policiju informēja, spriežot pēc balss, kāds piedzēries vīrietis. 

Pašlaik lielveikalu darbība ir atjaunota, policijas, ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības transports ir pametis notikuma vietu.

Rīgas stacijā uz divām stundām apturēta vilcienu satiksme

Uz aptuveni divām stundām bija slēgta arī Rīgas Centrālā stacija. Pāris stundas bija traucēta arī vilcienu satiksme.

Ceturtdienas vakarā Rīgas Centrālajā stacijā vairāki pagaidām nenoskaidrota vīrieša zvani par viltus spridzekļiem dēļ radīja lielas neērtības dzelzceļa pasažieriem — vairāk nekā stundu nekursēja vilcieni un vēl divas stundas tie devās ceļā ar vairāku minūšu kavēšanos.

«Visticamāk, ka tas ir bijis tas pats vīrietis, kurš par spridzekli stacijā ziņoja arī vakar», atzina Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis, piebilstot, ka zvanītāja sacītais un balss intonācija varētu liecināt par varbūtējiem viņa veselības psihiskajiem traucējumiem. «Bet varbūt tā ir vienkārši savdabīga protesta izpausme — viens lien tilta vantīs, bet cits — baida policiju ar viltus spridzekļiem,» prātoja Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks. Viņš apliecināja, ka zvani par viltus spridzekļiem saņemti no kādas telefona būdiņas Vecrīgā.

Saistībā ar abiem zvaniem ierosinātas krimināllietas par ļaunprātīgu huligānismu, identiska lieta ierosināta arī par ceturtdienas vakara viltus draudu zvanu. Aizdomās turamais pagaidām nav aizturēts.

Universālveikalu «Centrs» jau spridzināja

Sprādzieni universālveikalā notika 2000. gada 17. augustā, un tajos cieta 35 cilvēki, no tiem trīs guva smagus savainojumus. Viena sieviete vēlāk slimnīcā mira. Gromovu apcietināja 2001. gada 24. oktobrī. Viņš savu vainu neatzīst un norāda, ka lieta ir safabricēta.

Rīgas apgabaltiesa piektdien par dalību universālveikala «Centrs» spridzināšanā apsūdzētajam Leonardam Butelim (Gromovam) piektdien piesprieda astoņus gadus brīvības atņemšanas ar mantas konfiskāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu