Valsts policijas Dzelzceļa policijas pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki otrdien Saldus rajonā aizdomās par draudiem uzspridzināt tirdzniecības centru «Origo» aizturējuši kādu 16 gadu vecu pusaudzi.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību nodaļa informēja, ka pēc brīdinājuma zvana saņemšanas uz veikalu izbrauca Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki. No veikala tika evakuēti visi apmeklētāji un personāls, lai veiktu telpu pārbaudi. Pārbaudes laikā veikalā sprādzienbīstami priekšmeti atrasti netika.

Pēc viltus draudiem policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 231'. panta par apzināti nepatiesa paziņojuma par sprāgstošas ietaises ievietošanu vai novietošanu.

Aizturētais jaunietis pašlaik vairs nenoliedz, ka ir zvanījis, tomēr nevar paskaidrot savas rīcības motīvus. Viņš bijis pārliecināts, ka policijas darbinieki par draudu zvana veikšanu viņu neaizturēs.

Tagad jaunietim būs jāstājas likuma priekšā, un sods par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem. Turklāt zvanītājam civiltiesiskā kārtībā ir jāsedz materiālie zaudējumi, kas radušies gan tiesībsargiem, pārbaudot brīdinājuma zvanu, gan iesaistītajām iestādēm un komerciālajiem objektiem. Materiālie zaudējumi tiek precizēti, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka tie ir vairāki tūkstoši latu, norādīja policijā.

Pēdējo dienu laikā vairākkārt policijai ticis ziņots par it kā ievietotiem spridzekļiem tirdzniecības centros «Origo» un «Centrs» Rīgā, kā arī Centrālajā stacijā.

Policija tirdzniecības centros un stacijā veica pārbaudes, bet nekādus spridzekļus neatrada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp