Latvijas Ārstu biedrība neatbalsta prasību par veselības ministres demisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Viesturs Boka pastāstīja, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA)pirms šādas prasības izteikšanas nebija konsultējusies ar Ārstu biedrību. Prasība ministrei demisionēt ir tikai vienas ārstu daļas viedoklis, bet pārēji mediķi šādai rīcībai nepiekrīt, stāstīja Boka.

Boka pauda viedokli, ka veselības ministres demisija un jauna amata izpildītāja iecelšana problēmas veselības aprūpes jomā neatrisinās, jo finansējums nozarei ir nepietiekams. Šādā situācijā Ģimenes ārstu asociācijai vajadzētu atjaunot dialogu ar Veselības ministriju, lai savstarpējās diskusijās atrastu kompromisu, uzskata Boka.

LĢĀA pārmet ministrijai nevēlēšanos veidot dialogu, reformējot veselības aprūpes modeli laukos.

Boka atzina, ka ģimenes ārstu problēmas satrauc arī Ārstu biedrību. Lai arī Veselības ministrijas darba grupā, kas strādā pie reformām, ir iesaistīts Latvijas Ārstu biedrības pārstāvis, viņaprāt, darba grupā būtu jāiesaista arī LĢĀA cilvēks.

LĀB vadītājs uzsver, ka problēmu ilgtermiņa risinājums ir stabilas veselības politikas veidošana, kad valsts gadā izvirza un īsteno tikai divus trīs mērķus.

Šābrīža problēmas pamatā ir veselības politikas ilgtermiņa nostādņu trūkums, uzskata Boka, jo nav noteikts neviens riska faktors, pret kuru valsts apdrošina pacientus primārajā veselības aprūpē, un kādi konkrēti uzdevumi ir doti ģimenes ārstam.

LĢĀA parakstījusi rezolūciju, kurā pieprasīta veselības ministres CIrcenes demisija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu