Lipmans atkal kļūst par «Multihalles» līdzīpašnieku

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/B.Koļesņikovs

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans iegādājies 29% kapitāla daļu SIA «Multihalle», kas realizē vērienīgās 2006. gada pasaules hokeja čempionātam paredzētās daudzfunkcionālās hokeja halles celtniecību.

Akcijas Lipmans nopircis no Zanes Mačas, kam tās 2002. gada septembrī bija pārdevis. «Lursoft» dati liecina, ka no 2001. gada septembra līdz 2002. gada augustam Lipmanam «Multihallē» piederēja 29% akciju, bet 2002. gada septembrī par 29% akciju turētāju kļuva Mača. Lipmans toreiz no «Multihalles» izstājās, lai kā Hokeja federācijas vadītājs nenonāktu interešu konfliktā, ja konkursā par tiesībām būvēt halli uzvarētu «Multihalle».

Lipmans atklāja, ka «Multihalles» akcijas atkal iegādājies, lai varētu piedalīties uzņēmuma valdes sēdēs un vairāk kontrolēt halles celtniecības projekta gaitu. «Bija piedāvājums no Mačas pārpirkt šīs akcijas, un to arī izdarīju. Domāju, ka tas bija pareizi,» komentēja Lipmans, paužot stingru pārliecību, ka «čempionāts Latvijā būs».

«Multihalles» izpilddirektors Ivars Kalvišķis pavēstīja, ka, viņaprāt, šis darījums ar Lipmanu nav radījis interešu konfliktu, jo multifunkcionālā halle nav domāta tikai 2006. gada pasaules hokeja čempionātam, bet galvenokārt rokkoncertu un citu līdzīgu izklaides pasākumu organizēšanai gadu desmitu garumā.

Patlaban «Multihalles» reģistrētais pamatkapitāls ir 464,7 tūkstoši latu, bet apmaksātais pamatkapitāls — 421 tūkstotis latu. Saskaņā ar «Lursoft» datiem pārējie «Multihalles» kapitāla daļu turētāji ir uzņēmējs un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, kam uzņēmumā pieder 31%, bet pa 20% pieder Latvijas Futbola federācijas prezidentam un «Skonto» grupas vadītājam Guntim Indriksonam un Kalvišķim.

Viņš arī pastāstīja, ka patlaban «Multihalle» gatavo priekšlikumus Rīgas Domei par variantiem, kādā veidā Dome varētu piedalīties uzņēmumā. Šos priekšlikumus «Multihalle» Domē iesniegs nākamnedēļ. «Tad arī attiecīgi Dome pieņems lēmumu,» piebilda Kalvišķis. Paredzams, ka Domes daļa «Multihallē» būs vismaz 26%, lai pašvaldība varētu kontrolēt kompānijā pieņemtos lēmumus.

2006. gada pasaules hokeja čempionātam paredzētā halle taps Skanstes ielā. Tās pamatakmeni ieguldīja pērn maijā, bet halles atklāšana iecerēta 2005. gada 1. septembrī. Jau februārī iecerēts sākt halles celtniecību.

Paredzēts, ka jaunā halle būs viena no modernākajām tāda veida būvēm Eiropā un tajā būs vairāk nekā 11 000 skatītāju sēdvietu. Jauno halli diennakts laikā varēs pārveidot dažādiem pasākumiem, ja nepieciešams — arī mazākam skatītāju skaitam.

Halles būvniecībā plānots ieguldīt aptuveni 25 miljonus eiro, taču pagaidām vēl nav atrisināts tās finansēšanas jautājums. Pagājušā gada nogalē Kalvišķis informēja, ka «Multihalle» risina pārrunas ar četrām Latvijas bankām par 13–15 miljonu eiro (9–10 miljonu latu) kredīta piešķiršanu daudzfunkcionālās hokeja halles celtniecībai, kā arī meklē jaunus akcionārus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu