Nacionālajā teātrī Viljama Gibsona lugas «Divi šūpolēs» pirmizrāde

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātra Kamerzālē svētdien notiks Latvijas Nacionālā teātra iestudējuma «Divi šūpolēs» pirmizrāde.

Viljama Gibsona lugas «Divi šūpolēs» iestudējums ir Latvijas Kultūras akadēmijas režijas nodaļas studenta Ģirta Veignera diplomdarbs režijā. Tas tapis Nacionālajā teātrī sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un Kultūrkapitāla fondu, režijas kursa vadītāja ir Māra Ķimele.

«Divi šūpolēs» ir luga diviem aktieriem par savstarpējo attiecību augstāko izpausmi — mīlestības šūpolēm. Tas ir stāsts par diviem cilvēkiem, kuriem, tāpat kā daudziem mūsdienās, nav laika un spēka pateikt pašu būtiskāko.

Lugā darbojas aktieri Normunds Laizāns un Nora Veignere. Scenogrāfiju veidojis Vilipsons, bet kostīmu māksliniece ir Maija Jansone.

Viljams Gibsons ir viens no populārākajiem 20. gadsimta otrās puses dramaturgiem. Lugas «Divi šūpolēs» un «Kas brīnumu rada» ir iekļuvušas Brodvejas ilgi spēlēto lugu saraksta augšgalā. Pēc viņa lugām veidotas filmas. Gibsons ir vairāku mūziklu libretu autors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu